Sok „Zielony Detoks”

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • wyciskarkę wolnoobrotową

Sposób przygotowania:

Krok 1: OBIERAMY I KROIMY SKŁADNIKI NA SOK

Jabłka obieramy, kroimy w cząstki i pozbawiamy gniazd nasiennych. Kiwi obieramy i kroimy w plasterki. Łodygi selera kroimy na mniejsze kawałki.

Krok 2: WYCISKAMY SOK

Z pokrojonych owoców, selera i liści szpinaku wyciskamy sok, wykorzystując wyciskarkę wolnoobrotową. Sok mieszamy.

Krok 3: PODAJEMY SOK

Gotowy sok przelewamy do szklanek. Spożywamy od razu po przygotowaniu.

WSKAZÓWKA! Jeśli chcesz przechować sok dłużej, przelej go do czystego pojemnika, szczelnie zamknij i przechowuj w lodówce do kilku godzin. Sok ze świeżych owoców najlepiej smakuje tuż po przyrządzeniu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!