Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blender
- tarkę o małych oczkach
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: MIKSUJEMY SKŁADNIKI NA SOS
Miąższ awokado i pozostałe składniki sosu wkładamy do kielicha blendera. Dolewamy oliwę i miksujemy na gładką masę.
KROK 2: GOTUJEMY MAKARON
Makaron gotujemy wedle wskazań na opakowaniu.
KROK 3: ŁĄCZYMY MAKARON Z SOSEM
Papryczkę chili drobno siekamy. Na dno dobrze rozgrzanej patelni wylewamy oliwę i podsmażamy chili. Makaron przekładamy na patelnię. Zostawiamy odrobinę wody po makaronie. Do makaronu dodajemy zielone pesto z awokado. Zmniejszamy ogień pod patelnią i mieszamy. Jeśli sos jest za gęsty – dodajemy odrobinę wody po makaronie. Oprószamy parmezanem startym na tarce o małych oczkach.
Zobacz podobne
przepisy
Spaghetti z soczystymi pulpecikami
Nitki makaronu polane sosem ze świeżych pomidorów, a do tego kuleczki z mięsa mielonego. Danie w stylu włoskim wprasza się na talerze!
Spaghetti bolognese ze świeżym szpinakiem
Klasyczny makaron we włoskim stylu z mięsno-pomidorowym sosem wzbogacony szpinakiem. Wyborne danie, które zawsze się udaje.
Spaghetti pełnoziarniste z pesto z rukoli i mozzarellą
Prosty pomysł na smaczny i zdrowy posiłek. Makaron z pesto to aromatyczne, sycące danie, które przygotować może każdy!
Spaghetti à la carbonara
Włoski makaron w jednej ze swoich najpopularniejszych odsłon. Jest sycący, prosty w przygotowaniu i naprawdę pyszny!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron z łososiem i awokado
- Penne z szynką i kremowym sosem z pieczonej dyni
- Tortellini z sosem szpinakowym i boczkiem
- Kokosowy sernik na bezglutenowym spodzie
- Koktajl z krewetek
- Śniadaniowe burrito
- Cukiniowe spaghetti z indykiem
- Sernik japoński
- Chleb bezglutenowy z samych ziaren
- Ciasto kawowe z kremem z awokado
- Piada wraps
- Pieczona owsianka à la brownie
- Koktajl na odnowę – zielony z gruszką
- BIGOS W 25 MINUT
- Bezglutenowy chleb z soczewicy
- Orientalne wrapy z sałatką z kurczaka
- Gyros warzywny
- Wegetariańskie burgery z karmelizowaną cebulką
- Kumpir z pieczarkami i sosem chrzanowym
- Smażone klopsiki wieprzowe z surówką z warzyw i świeżym imbirem
- Ciasto migdałowe z morelami
- Kawowe babeczki z kubka
- Medaliony z wędzonego łososia na sałatce z marynowanych szparagów
- Sos chrzanowy
- Pudding ryżowy z kardamonem i sałatką z mango
- Zupa krem z topinamburu
- Sałatka pomidorowa z wędzonym twarogiem
- Shot z kurkumy i imbiru
- Sałatka z soczewicy i winogron
- Kawa po kozacku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)