
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blender
- tarkę o małych oczkach
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: MIKSUJEMY SKŁADNIKI NA SOS
Miąższ awokado i pozostałe składniki sosu wkładamy do kielicha blendera. Dolewamy oliwę i miksujemy na gładką masę.
KROK 2: GOTUJEMY MAKARON
Makaron gotujemy wedle wskazań na opakowaniu.
KROK 3: ŁĄCZYMY MAKARON Z SOSEM
Papryczkę chili drobno siekamy. Na dno dobrze rozgrzanej patelni wylewamy oliwę i podsmażamy chili. Makaron przekładamy na patelnię. Zostawiamy odrobinę wody po makaronie. Do makaronu dodajemy zielone pesto z awokado. Zmniejszamy ogień pod patelnią i mieszamy. Jeśli sos jest za gęsty – dodajemy odrobinę wody po makaronie. Oprószamy parmezanem startym na tarce o małych oczkach.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Domek z piernika
- Przekąski sylwestrowe
- Krokiety z mięsem
- Sernik pistacjowy
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Uszka z grzybami
- Mini burgery
- Śledź w oleju
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Sałatka gyros
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Śledzie po kaszubsku
- Ryba z piekarnika
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ryba po japońsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)