Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blender
- tarkę o małych oczkach
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: MIKSUJEMY SKŁADNIKI NA SOS
Miąższ awokado i pozostałe składniki sosu wkładamy do kielicha blendera. Dolewamy oliwę i miksujemy na gładką masę.
KROK 2: GOTUJEMY MAKARON
Makaron gotujemy wedle wskazań na opakowaniu.
KROK 3: ŁĄCZYMY MAKARON Z SOSEM
Papryczkę chili drobno siekamy. Na dno dobrze rozgrzanej patelni wylewamy oliwę i podsmażamy chili. Makaron przekładamy na patelnię. Zostawiamy odrobinę wody po makaronie. Do makaronu dodajemy zielone pesto z awokado. Zmniejszamy ogień pod patelnią i mieszamy. Jeśli sos jest za gęsty – dodajemy odrobinę wody po makaronie. Oprószamy parmezanem startym na tarce o małych oczkach.
Zobacz podobne
przepisy
Spaghetti z soczystymi pulpecikami
Nitki makaronu polane sosem ze świeżych pomidorów, a do tego kuleczki z mięsa mielonego. Danie w stylu włoskim wprasza się na talerze!
Spaghetti bolognese ze świeżym szpinakiem
Klasyczny makaron we włoskim stylu z mięsno-pomidorowym sosem wzbogacony szpinakiem. Wyborne danie, które zawsze się udaje.
Spaghetti pełnoziarniste z pesto z rukoli i mozzarellą
Prosty pomysł na smaczny i zdrowy posiłek. Makaron z pesto to aromatyczne, sycące danie, które przygotować może każdy!
Spaghetti à la carbonara
Włoski makaron w jednej ze swoich najpopularniejszych odsłon. Jest sycący, prosty w przygotowaniu i naprawdę pyszny!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Golonka pieczona po bawarsku
- Wigilijny makowiec
- Pieczona ryba po grecku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Uszka z grzybami
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Błyskawiczne pierniczki
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kompot z suszu z cytryną
- Ryba po japońsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)