Stripsy z kurczaka
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • blender
  • air fryer

Sposób przygotowania:

KROK 1: DOPRAWIAMY PIERSI KURCZAKA

Piersi kurczaka oczyszczamy i kroimy w paski. Następnie dokładnie nacieramy je wszystkimi przyprawami.

KROK 2: PANIERUJEMY KURCZAKA

Płatki kukurydziane, sól, pieprz i oregano rozdrabniamy w blenderze i przesypujemy do głębokiego talerza. W innym naczyniu bełtamy jajka, a do trzeciego przesypujemy mąkę. Każdy kawałek kurczaka obtaczamy najpierw w mące, następnie w jajku i na koniec w panierce z płatków kukurydzianych.

KROK 3: SMAŻYMY KURCZAKA

Opanierowanego kurczaka układamy w koszyku air fryera, spryskujemy olejem i smażymy przez ok. 10 minut we frytkownicy rozgrzanej do 180°C.

KROK 4: PODAJEMY STRIPSY

Wszystkie składniki sosu przekładamy do miski i dokładnie mieszamy. Stripsy podajemy jeszcze gorące, z dodatkiem sosu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!