Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender
- air fryer
Sposób przygotowania:
KROK 1: DOPRAWIAMY PIERSI KURCZAKA
Piersi kurczaka oczyszczamy i kroimy w paski. Następnie dokładnie nacieramy je wszystkimi przyprawami.
KROK 2: PANIERUJEMY KURCZAKA
Płatki kukurydziane, sól, pieprz i oregano rozdrabniamy w blenderze i przesypujemy do głębokiego talerza. W innym naczyniu bełtamy jajka, a do trzeciego przesypujemy mąkę. Każdy kawałek kurczaka obtaczamy najpierw w mące, następnie w jajku i na koniec w panierce z płatków kukurydzianych.
KROK 3: SMAŻYMY KURCZAKA
Opanierowanego kurczaka układamy w koszyku air fryera, spryskujemy olejem i smażymy przez ok. 10 minut we frytkownicy rozgrzanej do 180°C.
KROK 4: PODAJEMY STRIPSY
Wszystkie składniki sosu przekładamy do miski i dokładnie mieszamy. Stripsy podajemy jeszcze gorące, z dodatkiem sosu.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ciasto na pierogi
- Burek ze szpinakiem
- Śledź w oleju
- Sałatka gyros
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Kutia
- Domek z piernika
- Pieczona ryba po grecku
- Guacamole
- Nuggetsy z kurczaka
- Przekąski sylwestrowe
- Ryba po japońsku
- Mini burgery
- Uszka z grzybami
- Spaghetti carbonara
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ciasto marchewkowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (0)