Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- patelnię z przykrywką
Krok 1: Podsmażamy ryż
Cebulę siekamy i podsmażamy na rozgrzanym maśle z olejem lub oliwą. Dodajemy ryż, chwilę podsmażamy, a następnie zalewamy sokiem. Gdy sok odparuje, dolewamy partiami bulion, za każdym razem czekając, aż nadmiar płynu odparuje.
Krok 2: Doprawiamy indyka
Na osobnej patelni smażymy pokrojonego w kostkę indyka. Dodajemy listki tymianku oraz pokrojone w kostkę jabłka. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3: Dekorujemy risotto
Gdy risotto będzie gotowe, zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy mascarpone i starty parmezan. Przykrywamy na 2 minuty pokrywką. Risotto podajemy z indykiem i jabłkami. Całość dekorujemy pestkami granatu oraz świeżymi ziołami.
Zobacz podobne
przepisy
Risotto z grzybami
Klasyka w stylu włoskim dobra na każdą okazję. Spróbuj kremowego, grzybowego risotta z pieczarkami i borowikami.
Risotto z indykiem, cytryną i serkiem mascarpone
Kremowe risotto z mięsem indyka, orzeźwiającą cytryną i serkiem mascarpone według pomysłu Okrasy!
Risotto ze szpinakiem i smażoną rybą
Przygotuj danie inspirowane kuchnią włoską – risotto ze szpinakiem i rybą z dodatkiem białego wina!
Risotto z pieczarkami
Pomysł na nieskomplikowane, jednogarnkowe danie – delikatny ryż arborio z podsmażonymi pieczarkami i dodatkiem czosnku.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron zapiekany z kalafiorem w sosie z mięsem mielonym
- Sushi
- Pierś indyka z kaszą jęczmienną i sosem curry
- Smoothie truskawkowo-jabłkowe z miętą
- Karmelki miodowe
- Zupa kalafiorowa
- Tarta z cukinią i kozim serem
- Quiche z pieczarkami i kurczakiem
- Owsianka na mleku
- Ciasteczka z ekspandowanych ziaren
- Domowe sezamki
- Milopitakia
- Kolorowy chłopski garnek z cytrynową śmietaną
- Kluski francuskie z sosem szpinakowym
- Frittata z brukselką i groszkiem
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- Torcik brazylijski
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- Czekoladowy tort z bitą śmietaną i owocami
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- NALEWKA ŚLIWKOWA
- Szarlotkowy pudding chia
- Surówka z marchewki i jabłek
- Pizza rzymska
- Zapiekanka z dyni z chipsami z pietruszki
- Schab z racuchami w sosie cebulowym z sałatką z buraków
- Kaczka duszona z kapustą i suszonymi śliwkami
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ciasto wegańskie z kremem kokosowym i mango
- Dżem z włoskich śliwek
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)