![Świąteczne risotto Świąteczne risotto](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/469309107ca7-fbef63dd28a7-161_Swiateczne_risotto_1250x700.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- patelnię z przykrywką
Krok 1: Podsmażamy ryż
Cebulę siekamy i podsmażamy na rozgrzanym maśle z olejem lub oliwą. Dodajemy ryż, chwilę podsmażamy, a następnie zalewamy sokiem. Gdy sok odparuje, dolewamy partiami bulion, za każdym razem czekając, aż nadmiar płynu odparuje.
Krok 2: Doprawiamy indyka
Na osobnej patelni smażymy pokrojonego w kostkę indyka. Dodajemy listki tymianku oraz pokrojone w kostkę jabłka. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3: Dekorujemy risotto
Gdy risotto będzie gotowe, zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy mascarpone i starty parmezan. Przykrywamy na 2 minuty pokrywką. Risotto podajemy z indykiem i jabłkami. Całość dekorujemy pestkami granatu oraz świeżymi ziołami.
Zobacz podobne
przepisy
Risotto z grzybami
Klasyka w stylu włoskim dobra na każdą okazję. Spróbuj kremowego, grzybowego risotta z pieczarkami i borowikami.
![Risotto z grzybami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/d80784079cd1-dfd6c4c1f73f-Pilz-Risotto.webp)
Risotto z indykiem, cytryną i serkiem mascarpone
Kremowe risotto z mięsem indyka, orzeźwiającą cytryną i serkiem mascarpone według pomysłu Okrasy!
![Risotto z indykiem, cytryną i serkiem mascarpone](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/8b21ab48ffca-8e61766073a8-Karol_KW_29_2059429937.webp)
Risotto ze szpinakiem i smażoną rybą
Przygotuj danie inspirowane kuchnią włoską – risotto ze szpinakiem i rybą z dodatkiem białego wina!
![Risotto ze szpinakiem i smażoną rybą](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/79e302b7524a-88088b0fd628-Spinat-Risotto.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Risotto z pieczarkami
Pomysł na nieskomplikowane, jednogarnkowe danie – delikatny ryż arborio z podsmażonymi pieczarkami i dodatkiem czosnku.
![Risotto z pieczarkami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/a4dbec4a94ae-92b775e875-KW_26_risotto_z_pieczarkami_960x540.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron zapiekany z kalafiorem w sosie z mięsem mielonym
- Sushi
- Pierś indyka z kaszą jęczmienną i sosem curry
- Smoothie truskawkowo-jabłkowe z miętą
- Karmelki miodowe
- Zupa kalafiorowa
- Tarta z cukinią i kozim serem
- Quiche z pieczarkami i kurczakiem
- Owsianka na mleku
- Ciasteczka z ekspandowanych ziaren
- Domowe sezamki
- Milopitakia
- Kolorowy chłopski garnek z cytrynową śmietaną
- Kluski francuskie z sosem szpinakowym
- Frittata z brukselką i groszkiem
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- Torcik brazylijski
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- Czekoladowy tort z bitą śmietaną i owocami
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- NALEWKA ŚLIWKOWA
- Szarlotkowy pudding chia
- Surówka z marchewki i jabłek
- Pizza rzymska
- Zapiekanka z dyni z chipsami z pietruszki
- Schab z racuchami w sosie cebulowym z sałatką z buraków
- Kaczka duszona z kapustą i suszonymi śliwkami
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ciasto wegańskie z kremem kokosowym i mango
- Dżem z włoskich śliwek
Komentarze (0)