Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- patelnię z przykrywką
Krok 1: Podsmażamy ryż
Cebulę siekamy i podsmażamy na rozgrzanym maśle z olejem lub oliwą. Dodajemy ryż, chwilę podsmażamy, a następnie zalewamy sokiem. Gdy sok odparuje, dolewamy partiami bulion, za każdym razem czekając, aż nadmiar płynu odparuje.
Krok 2: Doprawiamy indyka
Na osobnej patelni smażymy pokrojonego w kostkę indyka. Dodajemy listki tymianku oraz pokrojone w kostkę jabłka. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3: Dekorujemy risotto
Gdy risotto będzie gotowe, zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy mascarpone i starty parmezan. Przykrywamy na 2 minuty pokrywką. Risotto podajemy z indykiem i jabłkami. Całość dekorujemy pestkami granatu oraz świeżymi ziołami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Sernik pistacjowy
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Makówki śląskie
- Mini burgery
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Piernik świąteczny
- Przekąski sylwestrowe
- Spaghetti carbonara
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Sałatka gyros
- Kutia
- Jajka na miękko
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Domek z piernika
- Śledź w oleju
- Pierniki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)