zobacz film Sylwestrowe jajka faszerowane

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • moździerz
  • tarkę

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PASTĘ

Jajka gotujemy na twardo. Następnie obieramy ze skorupek i przekrawamy na pół. Z jajek usuwamy żółtka i przekładamy je do miski. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i awokado obrane ze skórki i pozbawione pestki. Całość rozgniatamy widelcem.

Dodajemy drobno posiekany szczypiorek i natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy majonez, sok wyciśnięty z limonki, pokrojone oliwki i kozi ser starty na drobnych oczkach tarki. Dodajemy utłuczone w moździerzu pistacje i mieszamy całość dokładnie.

KROK 2: FASZERUJEMY JAJKA

Połówki jajek nadziewamy przygotowaną pastą i układamy na talerzu. Dekorujemy szczypiorkiem, natką pietruszki, pistacjami, majonezem, startym serem i skrapiamy oliwą z oliwek.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!