Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- moździerz
- tarkę
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PASTĘ
Jajka gotujemy na twardo. Następnie obieramy ze skorupek i przekrawamy na pół. Z jajek usuwamy żółtka i przekładamy je do miski. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i awokado obrane ze skórki i pozbawione pestki. Całość rozgniatamy widelcem.
Dodajemy drobno posiekany szczypiorek i natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy majonez, sok wyciśnięty z limonki, pokrojone oliwki i kozi ser starty na drobnych oczkach tarki. Dodajemy utłuczone w moździerzu pistacje i mieszamy całość dokładnie.
KROK 2: FASZERUJEMY JAJKA
Połówki jajek nadziewamy przygotowaną pastą i układamy na talerzu. Dekorujemy szczypiorkiem, natką pietruszki, pistacjami, majonezem, startym serem i skrapiamy oliwą z oliwek.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Piernik świąteczny
- Świąteczne pierniczki
- Pieczona ryba po grecku
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Zupa grzybowa z makaronem
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Golonka pieczona po bawarsku
- Guacamole
- Ryba z piekarnika
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Burek ze szpinakiem
- Domek z piernika
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Boczek pieczony
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)