
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- moździerz
- tarkę
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PASTĘ
Jajka gotujemy na twardo. Następnie obieramy ze skorupek i przekrawamy na pół. Z jajek usuwamy żółtka i przekładamy je do miski. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i awokado obrane ze skórki i pozbawione pestki. Całość rozgniatamy widelcem.
Dodajemy drobno posiekany szczypiorek i natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy majonez, sok wyciśnięty z limonki, pokrojone oliwki i kozi ser starty na drobnych oczkach tarki. Dodajemy utłuczone w moździerzu pistacje i mieszamy całość dokładnie.
KROK 2: FASZERUJEMY JAJKA
Połówki jajek nadziewamy przygotowaną pastą i układamy na talerzu. Dekorujemy szczypiorkiem, natką pietruszki, pistacjami, majonezem, startym serem i skrapiamy oliwą z oliwek.
Komentarze (0)