Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- moździerz
- tarkę
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PASTĘ
Jajka gotujemy na twardo. Następnie obieramy ze skorupek i przekrawamy na pół. Z jajek usuwamy żółtka i przekładamy je do miski. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i awokado obrane ze skórki i pozbawione pestki. Całość rozgniatamy widelcem.
Dodajemy drobno posiekany szczypiorek i natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy majonez, sok wyciśnięty z limonki, pokrojone oliwki i kozi ser starty na drobnych oczkach tarki. Dodajemy utłuczone w moździerzu pistacje i mieszamy całość dokładnie.
KROK 2: FASZERUJEMY JAJKA
Połówki jajek nadziewamy przygotowaną pastą i układamy na talerzu. Dekorujemy szczypiorkiem, natką pietruszki, pistacjami, majonezem, startym serem i skrapiamy oliwą z oliwek.
Zobacz podobne
przepisy
Jaja faszerowane łososiowo-chrzanowe
Połówki ugotowanych na twardo jajek wypełnione farszem o wyrazistym smaku. Prosta, efektowna i bardzo smaczna przekąska.
Jajka po rosyjsku
To idealna przekąska na imprezę lub pyszne śniadanie, którą szybko przygotujesz w swojej kuchni.
Jajka faszerowane pieczarkami
Jajka faszerowane pieczarkami nie tylko doskonale smakują, ale świetnie prezentują się na wielkanocnym stole. Skorzystaj z przepisu Karola i przygotuj ich tyle, by wystarczyło dla każdego!
Faszerowane jajka jak kurczaczki
Proste w wykonaniu faszerowane jajka, które swoim wyglądem przypominają kurczaczki. Z pewnością zachwycą nie tylko dzieci i staną się piękną ozdobą wielkanocnego stołu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Mus jabłkowy z cząstkami jabłek do szarlotki
- Łososiowe fajitas
- Sałatka z łososia z jabłkiem i tatarem z buraka
- Warzywa z hummusem i salsą pomidorową
- Minestrone z pesto z pomidorów
- Królik z musztardą pieczony w rękawie
- Faszerowane pieczarki portobello
- Sałatka na ciepło z brukselką i dynią
- Warzywa w tempurze
- Pulled pork na 2 sposoby: faszerowane bataty i kanapki
- Meze – grecki talerz przystawek
- Salsa z mango i awokado
- Kanapki superfoods z łososiem i awokado
- Schab z pesto bazyliowym na bagietce
- Tatar z łososia z sałatką z ogórka i jabłka
- Grzybowy sos pieczeniowy
- Pesto z suszonych pomidorów
- Parmigiana di melanzane – przepis na zapiekankę z bakłażanem
- Marynowane ogórki w stylu koreańskim
- Nuggetsy z halloumi
- Szybkie ciasto z jeżynami
- Koreczki ze schabem w boczku
- Lody rabarbarowo-jogurtowe
- Pieczone frytki warzywne z dipem blue cheese
- Haluszki z wędzonymi serkami i sosem żurawinowym
- Kapusta z pigwą i wędzonym łososiem
- Tatar z buraków z żółtkiem z mango
- Steki z łososia w sosie cytrynowym z karczochami
- Sałatka hamburgerowa
- Czekoladowa miska smoothie i ciastka owsiane – lunchbox na słodko
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)