Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej:
Jajka ugotuj na twardo w lekko osolonej wodzie, ostudź i obierz ze skorupek. Odlej do miseczki 1 łyżkę zalewy ze słoika z ogórkami.
Sposób przygotowania:
KROK 1: KROIMY WARZYWA
Ogórek kroimy w bardzo drobną kostkę. Z oliwek wycinamy oczka o średnicy ok. 0,5 cm. Marchewkę obieramy, kroimy w plastry i wycinamy z nich dzióbki oraz łapki kurczaczków.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY JAJKA
Odcinamy bardziej płaską część jajek tak, aby mogły stać. Następnie przecinamy je w ok. ⅓ wysokości tak, aby mieć dostęp do żółtek.
KROK 2: ROBIMY FARSZ
Żółtka delikatnie wyjmujemy z jajek i przekładamy do miseczki. Dodajemy do nich majonez, musztardę, ogórek konserwowy i łyżkę zalewy z ogórków. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a następnie mieszamy, aż żółtka połączą się z resztą składników.
KROK 3: FASZERUJEMY I DEKORUJEMY
Jajka delikatnie wypełniamy po brzegi farszem i dekorujemy za pomocą oliwek oraz marchewki tak, aby wizualnie przypominały kurczaczki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pieczona ryba po grecku
- Piernik świąteczny
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Śledź w oleju
- Pierniki
- Ciasto marchewkowe
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Krokiety z mięsem
- Burek ze szpinakiem
- Sałatka gyros
- Ryba po japońsku
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ciasto na pierogi
- Boczek pieczony
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Świąteczne pierniczki
- Uszka z grzybami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)