Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej:
Jajka ugotuj na twardo w lekko osolonej wodzie, ostudź i obierz ze skorupek. Odlej do miseczki 1 łyżkę zalewy ze słoika z ogórkami.
Sposób przygotowania:
KROK 1: KROIMY WARZYWA
Ogórek kroimy w bardzo drobną kostkę. Z oliwek wycinamy oczka o średnicy ok. 0,5 cm. Marchewkę obieramy, kroimy w plastry i wycinamy z nich dzióbki oraz łapki kurczaczków.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY JAJKA
Odcinamy bardziej płaską część jajek tak, aby mogły stać. Następnie przecinamy je w ok. ⅓ wysokości tak, aby mieć dostęp do żółtek.
KROK 2: ROBIMY FARSZ
Żółtka delikatnie wyjmujemy z jajek i przekładamy do miseczki. Dodajemy do nich majonez, musztardę, ogórek konserwowy i łyżkę zalewy z ogórków. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a następnie mieszamy, aż żółtka połączą się z resztą składników.
KROK 3: FASZERUJEMY I DEKORUJEMY
Jajka delikatnie wypełniamy po brzegi farszem i dekorujemy za pomocą oliwek oraz marchewki tak, aby wizualnie przypominały kurczaczki.
Zobacz podobne
przepisy
Różowe jajka z kremem chrzanowym
Faszerowane i na różowo zabarwiane: takie jajka wyróżnią się na wielkanocnym stole! Zobacz, jak łatwo przygotujesz krem chrzanowy, który doskonale uzupełni smak ugotowanych na twardo jaj.
Muffinki wielkanocne
Babka wielkanocna to klasyk, ale te babeczki są zupełnie inne! Zaproś je na świąteczne śniadanie, a będziesz z nimi spędzać każdą kolejną Wielkanoc!
Idealne jajka na Wielkanoc
Na miękko, na półtwardo, na twardo – bez względu na to, jakie jajka lubisz najbardziej, Kinga podpowie Ci, jak je ugotować! Z przepisem na majonez z awokado i naturalne barwniki ta Wielkanoc nabierze kolorów i smaku!
Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i oliwkami
Spróbuj jajek z farszem w nieco innym wydaniu – z oliwkami, suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii z listkiem bazylii.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kiełbaski piwne z grilla
- Powidła śliwkowe z nutą pomarańczy i cynamonu
- Makaron z buraczanym pesto
- Jajka faszerowane awokado
- Wieprzowina z kapustą po chińsku
- Jaja faszerowane na dwa sposoby i sos wielkanocny
- Halloweenowe jajka z dipem z awokado
- Awokado faszerowane pastą bezjajeczną
- Jajka faszerowane pieczarkami
- Cake pops: ciastka na patyku
- Sylwestrowe sakiewki z ciasta francuskiego
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Babka cytrynowa wielkanocna
- Ciasto bez laktozy “Wielkanocny Domek”
- Tatar z buraków z żółtkiem z mango
- Grzybowe carpaccio ze śliwkami i boczkiem
- Smoothie z żurawinami
- Kaszotto z kurczakiem, warzywami i kolendrą
- Kuskus z gulaszem jagnięcym
- Sos do ravioli
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Kuleczki z koziego sera
- Zielona sałatka z brokułem
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
- Szaszłyki grzybowo-kurczakowe z ryżem
- Zupa jagodowa z pianką z białek
- Ośmiorniczki z grilla
- Indyk faszerowany suszonymi morelami z grilla
- Palmiery z ciasta francuskiego ze szpinakiem
- Sałatka z topinamburem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)