Faszerowane jajka jak kurczaczki
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj wcześniej:

Jajka ugotuj na twardo w lekko osolonej wodzie, ostudź i obierz ze skorupek. Odlej do miseczki 1 łyżkę zalewy ze słoika z ogórkami.

Sposób przygotowania:

KROK 1: KROIMY WARZYWA

Ogórek kroimy w bardzo drobną kostkę. Z oliwek wycinamy oczka o średnicy ok. 0,5 cm. Marchewkę obieramy, kroimy w plastry i wycinamy z nich dzióbki oraz łapki kurczaczków.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY JAJKA

Odcinamy bardziej płaską część jajek tak, aby mogły stać. Następnie przecinamy je w ok. ⅓ wysokości tak, aby mieć dostęp do żółtek.

KROK 2: ROBIMY FARSZ

Żółtka delikatnie wyjmujemy z jajek i przekładamy do miseczki. Dodajemy do nich majonez, musztardę, ogórek konserwowy i łyżkę zalewy z ogórków. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a następnie mieszamy, aż żółtka połączą się z resztą składników.

KROK 3: FASZERUJEMY I DEKORUJEMY

Jajka delikatnie wypełniamy po brzegi farszem i dekorujemy za pomocą oliwek oraz marchewki tak, aby wizualnie przypominały kurczaczki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!