![Faszerowane jajka jak kurczaczki Faszerowane jajka jak kurczaczki](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/8d7893f6f358-adfd2278b1b2-faszerowane-jajka-jak-kurczaczki-kuchnia-lidla.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej:
Jajka ugotuj na twardo w lekko osolonej wodzie, ostudź i obierz ze skorupek. Odlej do miseczki 1 łyżkę zalewy ze słoika z ogórkami.
Sposób przygotowania:
KROK 1: KROIMY WARZYWA
Ogórek kroimy w bardzo drobną kostkę. Z oliwek wycinamy oczka o średnicy ok. 0,5 cm. Marchewkę obieramy, kroimy w plastry i wycinamy z nich dzióbki oraz łapki kurczaczków.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY JAJKA
Odcinamy bardziej płaską część jajek tak, aby mogły stać. Następnie przecinamy je w ok. ⅓ wysokości tak, aby mieć dostęp do żółtek.
KROK 2: ROBIMY FARSZ
Żółtka delikatnie wyjmujemy z jajek i przekładamy do miseczki. Dodajemy do nich majonez, musztardę, ogórek konserwowy i łyżkę zalewy z ogórków. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a następnie mieszamy, aż żółtka połączą się z resztą składników.
KROK 3: FASZERUJEMY I DEKORUJEMY
Jajka delikatnie wypełniamy po brzegi farszem i dekorujemy za pomocą oliwek oraz marchewki tak, aby wizualnie przypominały kurczaczki.
Zobacz podobne
przepisy
Różowe jajka z kremem chrzanowym
Faszerowane i na różowo zabarwiane: takie jajka wyróżnią się na wielkanocnym stole! Zobacz, jak łatwo przygotujesz krem chrzanowy, który doskonale uzupełni smak ugotowanych na twardo jaj.
![Różowe jajka z kremem chrzanowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/2a1bb5b96211-78cdad1ebd9d-kw11-2023-kinga-paruzel-rozowe-jajka-z-kremem-chrzanowym.webp)
Muffinki wielkanocne
Babka wielkanocna to klasyk, ale te babeczki są zupełnie inne! Zaproś je na świąteczne śniadanie, a będziesz z nimi spędzać każdą kolejną Wielkanoc!
![Muffinki wielkanocne](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/049a11cd4966-179104ae26ad-kw12_Wielkanocne_babeczki_śniadaniowe_kinga_paruzel.webp)
Idealne jajka na Wielkanoc
Na miękko, na półtwardo, na twardo – bez względu na to, jakie jajka lubisz najbardziej, Kinga podpowie Ci, jak je ugotować! Z przepisem na majonez z awokado i naturalne barwniki ta Wielkanoc nabierze kolorów i smaku!
![Idealne jajka na Wielkanoc](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/6f031e960363-4b751785732d-kw14-kinga-paruzel-idealne-jajka-na-wielkanoc-1250x700.webp)
Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i oliwkami
Spróbuj jajek z farszem w nieco innym wydaniu – z oliwkami, suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii z listkiem bazylii.
![Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i oliwkami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/1228f4339dea-bdd8cea4f46d-Mediterran-gefullte-Eier.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kiełbaski piwne z grilla
- Powidła śliwkowe z nutą pomarańczy i cynamonu
- Makaron z buraczanym pesto
- Jajka faszerowane awokado
- Wieprzowina z kapustą po chińsku
- Jaja faszerowane na dwa sposoby i sos wielkanocny
- Halloweenowe jajka z dipem z awokado
- Awokado faszerowane pastą bezjajeczną
- Jajka faszerowane pieczarkami
- Wielkanocne cake pops: ciastka na patyku
- Sylwestrowe sakiewki z ciasta francuskiego
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Babka cytrynowa wielkanocna
- Ciasto bez laktozy “Wielkanocny Domek”
- Tatar z buraków z żółtkiem z mango
- Grzybowe carpaccio ze śliwkami i boczkiem
- Smoothie z żurawinami
- Kaszotto z kurczakiem, warzywami i kolendrą
- Kuskus z gulaszem jagnięcym
- Sos do ravioli
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Kuleczki z koziego sera
- Zielona sałatka z brokułem
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
- Szaszłyki grzybowo-kurczakowe z ryżem
- Zupa jagodowa z pianką z białek
- Ośmiorniczki z grilla
- Indyk faszerowany suszonymi morelami z grilla
- Palmiery z ciasta francuskiego ze szpinakiem
- Sałatka z topinamburem
Komentarze (0)