
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: DUSIMY CEBULKĘ
Cebulę kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane. Cebulę smażymy przez ok. 5 minut, aż zmięknie i nabierze złotego koloru. Następnie dodajemy musztardę, syrop klonowy, ocet, a także sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy i dusimy przez kolejne 5 minut.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Bułki do hot dogów podpiekamy przez ok. 5 minut. Parówki gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut, następnie odcedzamy je i w razie potrzeby delikatnie osuszamy. Musztardę mieszamy z ketchupem. Ogórki kroimy wzdłuż w plastry.
KROK 3: SKŁADAMY HOT DOGI
Bułki do hot dogów przekrawamy wzdłuż na pół, uważając, aby nie przeciąć ich do końca. Ich wnętrze smarujemy przygotowanym sosem. Na połowie każdego układamy plaster ogórka. Następnie w hot dogach układamy parówki i przykrywamy je duszoną cebulką.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pieczona ryba po grecku
- Domek z piernika
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Spaghetti carbonara
- Sernik pistacjowy
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
- Ryba po japońsku
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Sałatka gyros
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Piernik świąteczny
- Najlepsza sałatka z tortellini
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)