
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: DUSIMY CEBULKĘ
Cebulę kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane. Cebulę smażymy przez ok. 5 minut, aż zmięknie i nabierze złotego koloru. Następnie dodajemy musztardę, syrop klonowy, ocet, a także sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy i dusimy przez kolejne 5 minut.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Bułki do hot dogów podpiekamy przez ok. 5 minut. Parówki gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut, następnie odcedzamy je i w razie potrzeby delikatnie osuszamy. Musztardę mieszamy z ketchupem. Ogórki kroimy wzdłuż w plastry.
KROK 3: SKŁADAMY HOT DOGI
Bułki do hot dogów przekrawamy wzdłuż na pół, uważając, aby nie przeciąć ich do końca. Ich wnętrze smarujemy przygotowanym sosem. Na połowie każdego układamy plaster ogórka. Następnie w hot dogach układamy parówki i przykrywamy je duszoną cebulką.
Zobacz podobne
przepisy
Wegańskie hot dogi z soczewicy
Przygotowane z soczewicy wegańskie kiełbaski w połączeniu z pysznymi dodatkami z pewnością przypadną do gustu wszystkim wielbicielom fast foodu i nie tylko. Koniecznie wypróbuj ten przepis!

Wegetariańskie hot dogi
Szukasz alternatywny dla klasycznych hot dogów? Przygotuj je w wersji wegetariańskiej! Są równie pyszne!

Wegańskie hot dogi w domowych bułkach
Domowe bułeczki, prażona cebulka i sos musztardowy. Poznaj przepis na idealne wegańskie hot dogi według pomysłu Kingi Paruzel!

Hot dog
Szukasz pomysłu na domowy fast food? Przygotuj hot doga z karmelizowaną cebulką, ogórkiem, boczkiem i oczywiście parówką!

Zobacz przepisy
na święta
- Czekoladowe babeczki wielkanocne
- Jajka po rosyjsku
- Tort czekoladowy z orzechami włoskimi
- Jajka zapiekane w szynce
- Jajka faszerowane pastą z kawioru
- Pasta jajeczna
- Pikantny schab pieczony w boczku
- Wegańskie śledzie à la matias z bakłażana
- Wegańska polędwica wellington z burakami
- Tort serowy z nutą pomarańczy
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Jaja faszerowane na dwa sposoby i sos wielkanocny
- Domowe majonezy smakowe
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Mazurek z białą czekoladą i wiśniami
- Monoporcje – malinowe serniczki na zimno z żywymi kwiatami
- Roladki z kurczaka faszerowane serem pleśniowym
- Wegańska sałatka wielowarzywna
- Barszcz biały na zakwasie z kapusty kiszonej
- Pasztet z fasoli z grzybami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)