Szpecle ze szpinakiem z serem

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Przygotowujemy szpinakowe ciasto

Mrożony szpinak przekładamy do wrzącej, osolonej wody i pozostawiamy w niej na ok. 5 minut do rozmrożenia. Osączamy na sicie, lekko przy tym odciskając, i drobno miksujemy. Mieszamy z mąką, jajkiem i mlekiem. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Ciasto powinno być gęste, jeśli to konieczne, dodajemy więcej mleka. Odstawiamy na 10 minut do spęcznienia.

Krok 2: Przygotowujemy sos serowy

Cebule dymki oczyszczamy i kroimy w krążki. Smażymy na gorącym maśle aż do zeszklenia. Dolewamy wino. Dodajemy śmietanę i mieszamy. Dodajemy starty ser i pozostawiamy, aż się stopi, doprawiamy do smaku.

Krok 3: Gotujemy szpecle

Ciasto szpinakowe przekładamy na sitko do robienia klusek (szpecli). Przecieramy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy przez ok. 3 minuty, a następnie osączamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce aż do momentu, gdy wszystkie szpecle będą gotowe. Podajemy z sosem serowym.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Risotto ze szpinakiem i smażoną rybą

Przygotuj danie inspirowane kuchnią włoską – risotto ze szpinakiem i rybą z dodatkiem białego wina!

Risotto ze szpinakiem i smażoną rybą sticker MSC

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 6 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Smażone ziemniaki ze szpinakiem i fetą

Jak odmienić tradycyjne ziemniaki? Przygotowując je po grecku! Ze szpinakiem i serem feta smakują fenomenalnie.

Smażone ziemniaki ze szpinakiem i fetą

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:50 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Sałatka z bakłażanem, szpinakiem i serem feta

Lekka, kilkuskładnikowa sałatka o intensywnym smaku. Sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych lub samodzielna potrawa.

Sałatka z bakłażanem, szpinakiem i serem feta

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!