Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy szpinakowe ciasto
Mrożony szpinak przekładamy do wrzącej, osolonej wody i pozostawiamy w niej na ok. 5 minut do rozmrożenia. Osączamy na sicie, lekko przy tym odciskając, i drobno miksujemy. Mieszamy z mąką, jajkiem i mlekiem. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Ciasto powinno być gęste, jeśli to konieczne, dodajemy więcej mleka. Odstawiamy na 10 minut do spęcznienia.
Krok 2: Przygotowujemy sos serowy
Cebule dymki oczyszczamy i kroimy w krążki. Smażymy na gorącym maśle aż do zeszklenia. Dolewamy wino. Dodajemy śmietanę i mieszamy. Dodajemy starty ser i pozostawiamy, aż się stopi, doprawiamy do smaku.
Krok 3: Gotujemy szpecle
Ciasto szpinakowe przekładamy na sitko do robienia klusek (szpecli). Przecieramy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy przez ok. 3 minuty, a następnie osączamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce aż do momentu, gdy wszystkie szpecle będą gotowe. Podajemy z sosem serowym.
Zobacz podobne
przepisy
Risotto ze szpinakiem i smażoną rybą
Przygotuj danie inspirowane kuchnią włoską – risotto ze szpinakiem i rybą z dodatkiem białego wina!
Smażone ziemniaki ze szpinakiem i fetą
Jak odmienić tradycyjne ziemniaki? Przygotowując je po grecku! Ze szpinakiem i serem feta smakują fenomenalnie.
Sałatka z bakłażanem, szpinakiem i serem feta
Lekka, kilkuskładnikowa sałatka o intensywnym smaku. Sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych lub samodzielna potrawa.
Sałatka ze szpinakiem, pulpecikami azjatyckimi i chipsami z szynki szwarcwaldzkiej
Sałatka w stylu azjatyckim z orientalnie doprawionymi pulpecikami z mięsa mielonego zaspokoi nawet największy głód!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grillowany burger teksański
- Angielski przysmak owocowy
- Karaibskie smoothie owocowe z sałatą
- Makaron razowy z sosem serowo-brokułowym
- Zupa z groszku i pomarańczy z grzankami z cebulką
- Sałatka z ryżem, ogórkiem i papają
- Zapiekanka makaronowa z brokułami
- Bezglutenowy tort „Czarny Las”
- Wegańskie ciasteczka imbirowe
- Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
- Gotowana kukurydza z sosem serowym
- 3 sposoby na dania z ryżu
- Kakaowo-śmietankowe ciasto puzzle
- Pampuchy z masłem makowym i sosem waniliowym
- Pita z serem graviera
- Zielone krokiety z farszem ruskim
- Warzywa z woka z sosem z sherry i anyżem
- Placuszki warzywne z pstrągiem i jogurtem
- Wegańskie tofumisu
- Syrop czekoladowo-kawowy
- Kalafiorowa zupa krem
- Pikantne smoothie z kaki
- Lody wegańskie
- Fitciasto mandarynkowe bez mąki
- Warkocz z szynką schwarzwaldzką i kwaśną śmietaną
- Czekoladowy pudding z croissantów
- Szparagi na 3 sposoby
- Dorsz w szynce pod chrzanową pierzynką
- 3 słodkie pasty kanapkowe
- Vol-au-vent ze schabem i porami, w sosie pieczarkowym podawane z sałatą
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)