Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- tortownicę o średnicy ok. 26 cm
- piekarnik rozgrzany do temp. 180°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: ROZDRABNIAMY SKŁADNIKI
Pora kroimy na kawałki o grubości ok. 2-3 cm i przekładamy go wraz z czosnkiem do pojemnika miksującego. Następnie składniki rozdrabniamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 3 sekundy / obroty 8.
KROK 2: PODSMAŻAMY SKŁADNIKI
Rozdrobnione składniki zdejmujemy ze ścianek pojemnika miksującego. Następnie dodajemy oliwę i kurki. Całość podsmażamy (bez miarki), wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / temperatura 120°C / czas 5 minut / obroty 1. Gotowe składniki przekładamy do miseczki.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ JAJECZNĄ
Do pojemnika miksującego dodajemy serek śmietankowy i jajka. Składniki doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 20 sekund / obroty 5. Następnie do pojemnika dodajemy świeży szpinak, tarty ser grana padano i lekko skruszone w dłoniach orzechy. Składniki znowu mieszamy, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas 10 sekund / obroty 4.
KROK 4: PIECZEMY QUICHE
Tortownicę nacieramy oliwą i układamy w niej tortille: jedną całą na spód, trzy przecięte na pół na boki i ponownie jedną na spód. Następnie na blachę przekładamy przygotowaną wcześniej masę. Na wierzchu tarty układamy pomidorki koktajlowe i kilka orzechów. Całość pieczemy przez ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
KROK 5: PODAJEMY QUICHE
Upieczony quiche delikatnie studzimy, ozdabiamy świeżym koperkiem, listkami bazylii i plastrami szynki szwarcwaldzkiej.
WSKAZÓWKA! Jeśli mamy ochotę, tartę przed podaniem możemy skropić oliwą.
Zobacz podobne
przepisy
Quiche z pieczarkami i kurczakiem
Przygotuj quiche z warzywami, kurczakiem i serem! To doskonały pomysł na obiad dla całej rodziny!
Tarta szpinakowa na spodzie z batatów
Szpinak i bataty to doskonałe połączenie, które świetnie sprawdzi się w tarcie. Koniecznie wypróbuj!
Tarta Tatin z szalotkami i serem pleśniowym
Znasz przepis na tartę Tatin? Tym razem Kinga przygotowała ją w wersji wytrawnej – z szalotkami i serem pleśniowym. Spróbuj tego połączenia!
Tarta z pomidorkami i włoskimi serami
Czeka Was prawdziwa uczta! Delikatna tarta na bazie ciasta francuskiego, świeże pomidorki koktajlowe i włoskie sery. Czego chcieć więcej? Sprawdźcie ten pełen rozmaitych smaków przepis Karola Okrasy!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sernik piernikowy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Golonka pieczona po bawarsku
- Błyskawiczne pierniczki
- Śledzie po kaszubsku
- Uszka z grzybami
- Pierniki
- Wigilijny makowiec
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pieczona ryba po grecku
- Piernik staropolski
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Pierogi z kapustą i grzybami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)