Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- formę do tarty o średnicy ok. 20 cm
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 165°C
- worek cukierniczy
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Pudding waniliowy i połowę serka malinowego przekładamy do dużej miski. Następnie dodajemy do niej jajka, mąkę i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy, po czym blendujemy na gładką masę.
KROK 2: PIECZEMY CIASTO
Z papieru do pieczenia wycinamy okrąg odpowiadający wielkości formy do tarty i układamy go na jej dnie. Na tak przygotowaną blachę wylewamy ciasto i na jego powierzchni układamy 200 g borówek. Pieczemy przez ok. 30 minut w temperaturze 165°C. Gotowe ciasto studzimy.
WSKAZÓWKA! Ciasto, podobnie jak sernik, po wystudzeniu delikatnie opadnie. Jest to zupełnie naturalne.
KROK 3: DEKORUJEMY CIASTO
Wystudzone ciasto dekorujemy drugą połową serka malinowego, wyciskając rozetki z rękawa cukierniczego. Następnie między rozetki kremu dodajemy pozostałe świeże owoce i podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
2 sposoby na pączki – fit i tradycyjne
Tłusty Czwartek to dzień pączków, dlatego koniecznie wypróbuj nasze przepisy – tradycyjny Pawła lub wersję fit Kingi.
2 sposoby na batony po treningu
Zobacz, jak przygotować batony proteinowe, które sprawdzą się jako przekąska po treningu! Wybieraj spośród przepisów na batony pieczone i te ekspresowe bez pieczenia!
Panna cotta fit
Zobacz, jak Kinga Paruzel odchudziła panna cottę! Nawet tradycyjny deser w stylu włoskim może być fit!
Karpatka fit
Dla Kingi Paruzel nie ma rzeczy niemożliwych! Nawet karpatkę przygotuje w wersji odchudzonej z kremem na bazie kaszy jaglanej.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ryba po japońsku
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Domek z piernika
- Piernik staropolski
- Zupa grzybowa z makaronem
- Sernik piernikowy
- Świąteczne pierniczki
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pieczona ryba po grecku
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Pierniki
- Kompot z suszu z cytryną
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Wigilijny makowiec
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)