
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- formę do tarty o średnicy ok. 20 cm
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 165°C
- worek cukierniczy
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Pudding waniliowy i połowę serka malinowego przekładamy do dużej miski. Następnie dodajemy do niej jajka, mąkę i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy, po czym blendujemy na gładką masę.
KROK 2: PIECZEMY CIASTO
Z papieru do pieczenia wycinamy okrąg odpowiadający wielkości formy do tarty i układamy go na jej dnie. Na tak przygotowaną blachę wylewamy ciasto i na jego powierzchni układamy 200 g borówek. Pieczemy przez ok. 30 minut w temperaturze 165°C. Gotowe ciasto studzimy.
WSKAZÓWKA! Ciasto, podobnie jak sernik, po wystudzeniu delikatnie opadnie. Jest to zupełnie naturalne.
KROK 3: DEKORUJEMY CIASTO
Wystudzone ciasto dekorujemy drugą połową serka malinowego, wyciskając rozetki z rękawa cukierniczego. Następnie między rozetki kremu dodajemy pozostałe świeże owoce i podajemy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Łazanki
- Świąteczne pierniczki
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Sernik pistacjowy
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Śledzie po kaszubsku
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Śledź w oleju
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Sałatka gyros
- Ciasto na pierogi
- Pierniki
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Makowiec japoński
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)