Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- folię spożywczą
- formę do pieczenia, o wymiarach 11 x 15 cm
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY ORZECHY I PAPRYKĘ
Na suchej patelni prażymy orzechy pinii na złotobrązowy kolor. Następnie zdejmujemy je i studzimy. Paprykę oczyszczamy, pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na gorącej oliwie przez 2 minuty, cały czas mieszając. Dolewamy ocet i gotujemy na wolnym ogniu przez 2 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem i również studzimy.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KREM Z SERKA I BAZYLII
Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie. Listki bazylii obrywamy i miksujemy z 3 łyżkami serka twarogowego. Żelatynę rozpuszczamy na małym ogniu. Dodajemy krem z bazylii, a następnie masę mieszamy z pozostałym serkiem twarogowym. Dodajemy orzeszki pinii i paprykę – mieszamy, doprawiając solą i pieprzem.
KROK 3: UKŁADAMY WARSTWY
Plastry sera pozbawiamy skórki. Do formy wyłożonej folią spożywczą wkładamy ¼ plastrów, smarujemy je ⅓ kremu serowego. Pozostałe plastry sera i krem układamy warstwami tak, aby ostatnią warstwę stanowiły plastry sera. Wkładamy co najmniej na 2 godziny do lodówki do momentu stężenia. Po tym czasie wyjmujemy z formy.
Podajemy z chlebem pieczonym na zakwasie.
Zobacz podobne
przepisy
Terrina z łososia z serem feta
Tradycyjna francuska przystawka podawana na zimno. W wersji z delikatnym łososiem i słonym serem jest przepyszna!
Pasztet z krewetek i łososia
Oryginalny pomysł na domowej roboty pasztet o intensywnym łososiowo-krewetkowym smaku oraz pięknym kolorze.
Kabanosy w cieście
Kabanosy w cieście francuskim z sosem musztardowo-jogurtowym to pyszna przekąska, która nadaje się na każdą okazję.
Grzybowe tortelloni
Aksamitne pierożki z grzybowym farszem podane z pieczarkami i kremowym sosem. Proste, eleganckie i pyszne danie.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grillowane kiełbaski w boczku
- Sałatka z szynką szwarcwaldzką
- Klopsiki z karpia z suszonymi owocami w sosie piernikowym
- Grillowany łosoś z prażonym kalafiorem i salsą z ogórka i pomidorów suszonych
- Polędwiczki wieprzowe barbeque z sałatką z fasoli
- Pizza 4 sery
- Sałatka z kabanosów
- Kanapka z bekonem, sałatą i pomidorem
- Łosoś w pomarańczach na kapuście pekińskiej
- Tosty francuskie z bananami
- Stek ze schabu z dzika z miętą i tymiankiem
- Omlet z wędzonym łososiem i awokado
- Wytrawna konfitura z pomidorów, gorczycy i papryki
- Kremowa zupa pomidorowa z papryką
- Fasolka szparagowa z serem feta i orzechami
- Granita herbaciana z marakują
- Burgery z karpia z konfiturą z czerwonej cebuli
- Ciasto z orzechami pekan
- Minitarty ze śliwkami, figami i serem pleśniowym
- Tort z arbuza
- Torcik Saksoński
- Pasta z awokado
- Shake z gruszką i marcepanem
- Ziemniaczana zapiekanka z dorszem, kapustą i marynowanymi karczochami
- Paprykarz szczeciński
- Tosty z kremem piankowym i orzechowym
- Kartoflanka z pieczonymi pulpetami z karpia
- Fasola z makrelą
- Sok z czarnego bzu – przepis, właściwości, zastosowanie
- Serduszkowe muffiny z konfiturą z pomidorów czekoladowych
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)