Tosty z karmelizowaną cebulką
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Sposób przygotowania:

KROK 1: KARMELIZUJEMY CEBULKĘ

Cebulę kroimy w piórka i wrzucamy ją na patelnię z rozgrzanym olejem. Całość doprawiamy solą i smażymy, aż cebula będzie miękka i zarumieniona. Kiedy nabierze koloru, dodajemy cukier i smażymy, aż będzie mocno skarmelizowana.

KROK 2: SKŁADAMY KANAPKI

Chleb tostowy podsmażamy z dwóch stron na patelni, aż nabierze złotego koloru. Dwie kromki smarujemy masłem. Na pozostałych dwóch kromkach układamy kolejno: cebulkę, prosciutto i ser. Składamy kanapki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!