
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: KARMELIZUJEMY CEBULKĘ
Cebulę kroimy w piórka i wrzucamy ją na patelnię z rozgrzanym olejem. Całość doprawiamy solą i smażymy, aż cebula będzie miękka i zarumieniona. Kiedy nabierze koloru, dodajemy cukier i smażymy, aż będzie mocno skarmelizowana.
KROK 2: SKŁADAMY KANAPKI
Chleb tostowy podsmażamy z dwóch stron na patelni, aż nabierze złotego koloru. Dwie kromki smarujemy masłem. Na pozostałych dwóch kromkach układamy kolejno: cebulkę, prosciutto i ser. Składamy kanapki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Przekąski sylwestrowe
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Krokiety z mięsem
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Mini burgery
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Sernik pistacjowy
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Pistacjowy sernik baskijski
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pierniki
- Golonka pieczona po bawarsku
- Kutia
- Klasyczna sałatka grecka
- Ciasto na pierogi
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Spaghetti carbonara
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)