
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- słoik z zakrętką o pojemności 400 ml
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: NAMACZANIE PESTEK SŁONECZNIKA
Pestki słonecznika wsypać do miski, zalać wrzątkiem i moczyć 2 godziny. Następnie wyrzucić je na sitko i odsączyć.
KROK 2: PRZYGOTOWYWANIE WARZYW
Natkę pietruszki umyć, otrząsnąć z wody i oberwać listki z łodyżek. Dymki oczyścić, umyć i pokroić na kawałki długości 3 cm. Cukinię umyć, wytrzeć do sucha, przekroić wzdłuż na pół i pokroić na kawałki długości 2 cm. Ząbek czosnku obrać.
KROK 3: MIKSOWANIE WARZYW NA KREM
Wszystkie składniki włożyć do pojemnika miksującego i miksować (z zatkniętą miarką) 45 sekund/prędkość 10.
W razie potrzeby zgarnąć krem ziołowy łopatką ze ścianek na dno pojemnika i powtórzyć czynność. Doprawić solą i pieprzem i oba składniki mieszać (z zatkniętą miarką) 10 sekund/prędkość 4.
KROK 4: PRZEKŁADANIE KREMU DO SŁOIKA
Krem ziołowy włożyć do słoika i zamknąć.
RADA
Krem ziołowy można przechowywać w lodówce około 3 tygodni.
Komentarze (0)