Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blender
- gałkownicę
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY LODY
Miąższ awokado razem z pozostałymi składnikami umieszczamy w kielichu blendera. Miksujemy na gładki krem. Masę przelewamy do miski i wkładamy do zamrażarki. Co 30 minut mieszamy masę, aby nie utworzyły się lodowe kryształki. Masa tężeje ok. 3 godzin.
KROK 2: NAKŁADAMY LODY
Lody nakładamy za pomocą gałkownicy do miseczek. Oprószamy wiórkami kokosowymi.
Zobacz podobne
przepisy
Lody smażone z sosem wiśniowo-imbirowym
Czy lody można smażyć? Oczywiście! Odkryj azjatycki deser z Pawłem Małeckim!
Lody śliwkowo-orzechowe z miodem
Oryginalny smak lodów stworzonych z połączenia kompotu śliwkowego z wyczuwalną nutą miodu oraz orzechów włoskich.
Lody truskawkowe z bazylią
Niebanalne połączenie słodkiego smaku soczystych truskawek oraz aromatycznej bazylii w postaci pysznych lodowych kulek.
Lody jogurtowo-brzoskwiniowe na patyku
Słodki smak brzoskwiń zaklęty w idealnie kremowej konsystencji zamrożonego jogurtu ochłodzi nawet w najgorętsze dni!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Parfait waniliowe z malinami (domowe lody)
- Domowe lody truskawkowo-jogurtowe na 3 sposoby
- Domowe lody śmietankowo-malinowe na 5 sposobów
- Domowe lody śmietankowe z kruszonką
- Brownie z espresso i wiśnią
- Lody domowe w dwóch smakach
- Lody tajskie
- Tarta czekoladowo-kawowa z jagodami
- Tarta „Malinowa chmurka”
- Lody figowe
- Sorbet z mango, bananów i limonek
- Lody warzywno-owocowe
- 3 dania z awokado: lody, chlebek i makaron
- Wegańskie lody czekoladowe z czereśniami
- Chrupiące ciepłe lody
- Wegański lunchbox do pracy
- Tapas – kanapki w stylu hiszpańskim na 3 sposoby
- Kanapki z ceviche z łososia
- Carbonara z boczkiem
- Ser feta w sezamowej panierce
- Precle z warzywami
- Pasta mocy z bakłażanem i orzechami
- Pesto ze szpinaku
- Risotto z kurkami — przepis nie tylko na lato
- Krakersy z chutneyem brzoskwiniowym
- New York pizza – przepis na pizzę w stylu nowojorskim
- Bułka na mleku – sposób na czerstwe pieczywo
- Tosty z batatu i owocowe spring rollsy – lunchbox na słodko
- Lody truskawkowo-jogurtowe
- Risotto cytrynowo-kaparowe ze smażonymi krewetkami
Komentarze (0)