zobacz film Wegańskie nuggetsy z jackfruita

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ

  • duże sitko
  • ręczniki papierowe
  • woreczek strunowy

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: ODSĄCZAMY JACKFRUIT

Jackfruit odsączamy z zalewy na dużym sitku. Przelewamy zimną wodą i dodatkowo osuszamy za pomocą papierowego ręcznika.

KROK 2: MARYNUJEMY JACKFRUIT

W misce łączymy sos sojowy, sos sriracha i napój migdałowy. Dodajemy kawałki jackfruita. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 1 godzinę

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO

W drugiej misce łączymy mąkę pszenną, słodką paprykę i zimną wodę. Mieszamy do uzyskania ciasta o jednolitej konsystencji.

KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY PANIERKĘ

Płatki wkładamy do woreczka strunowego i rozgniatamy rękoma. Dodajemy bułkę tartą. Mieszamy i przesypujemy do osobnej miseczki.

KROK 5: PANIERUJEMY KAWAŁKI JACKFRUITA

Kawałki jackfruita obtaczamy w cieście, a następnie w płatkach wymieszanych z bułką tartą.

KROK 6: SMAŻYMY NUGGETSY

Na rozgrzaną patelnię wlewamy sporą ilość oliwy. Układamy na niej kawałki jackfruita w cieście i smażymy na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    28 dni temu
    Bez Smaku...

    odpowiedz

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!