Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- praskę do czosnku
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ
Tempeh pokrój na plastry o grubości 1 cm, a następnie w trójkąty. Z jogurtu, sosu teriyaki, mielonej papryki, wyciśniętych przez praskę ząbków czosnku, syropu klonowego, soli i pieprzu przygotuj marynatę i włóż do niej kawałki tempehu. Zostaw je w marynacie co najmniej na 60 minut (im dłużej, tym lepiej).
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: OBTACZAMY TEMPEH W PANIERCE
Kawałki tempehu wyjmujemy z marynaty i od razu obtaczamy w panierce panko.
KROK 2: SMAŻYMY TEMPEH
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i na nim smażymy kawałki tempehu. Smażymy na średnim ogniu, aż nabiorą złotego koloru.
Zobacz podobne
przepisy
Wegańskie kotleciki z bobu z purée z kalafiora
Zielony i prosty obiad dla wielbicieli wegańskich przepisów? Spróbuj roślinnych kotlecików z bobu, podaj je z purée z kalafiora i skrop aromatycznym ziołowym sosem chimichurri! Pycha!
Kotleciki z grochu ze szpinakiem
Doskonałe jako samodzielna przekąska, dodatek do tortilli, ryżu, kaszy czy ziemniaków. Pożywne kotleciki z grochu z dodatkiem szpinaku urozmaicą Twoje menu i zasmakują każdemu członkowi rodziny!
Wegańskie kotlety mielone z fasoli i pieczarek
Klasyczna forma, nowoczesne wykonanie! Wykorzystaj przepis Karola i przygotuj roślinne kotlety mielone z fasoli i pieczarek na przepyszny obiad dla całej rodziny.
Kotleciki z tofu
Chrupiące na zewnątrz, a w środku mięciutkie i pełne warzyw: takie są kotleciki z tofu według przepisu Kingi. Przygotuj je na obiad lub na szybką przekąskę!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Schab pieczony z oliwkami i sałatką z grillowanego bakłażana
- Pieczony indyk cajun
- Chrupiący łosoś z purpurową owsianką
- Krewetki w tempurze
- Ciasto kawowe z kremem z awokado
- Roślinny kebab w tortilli z wegańskim sosem tzatziki
- Sałatka ze szparagów, jajek i koziego sera
- Pasta czekoladowa à la Nutella
- Żeberka z tempehu
- Pieczona szynka z piersi indyka
- Wegański bekon z tempehu
- Chipsy z tortilli z sosem serowym
- Czekoladowe babeczki z kubka
- Crostini z gruszkami, serem gorgonzola, miodem i orzechami
- Różowy makaron z burakami
- Burek z serem kozim i oliwkami
- Omlet z zielonymi szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
- Chleb na domowym zakwasie z koprem włoskim
- Czekoladowy placek ze śliwkami
- Tapas z salchichón
- Gęś w sosie musztardowym z sałatką z bobu i marchewki
- Kanapka szybka rybka
- Sernikoblondie z owocami
- Kanapka cała wspaniała
- Sałatka z kaszą i ziarnami
- Bulion warzywny
- Zębacz smugowy pieczony w limonkowej marynacie
- Kawałki sera koziego na roszponce z orzechami
- Kanapka z kiełbasą z Turyngii
- Sok z buraka – szybki przepis
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
641 dni temu
Dziś zrobiłem NUGGETSY Z TEMPEHU. Dobre. Dziękuje za pomysł i przepis . Pozdrawiam
odpowiedz