Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- praskę do czosnku
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ
Tempeh pokrój na plastry o grubości 1 cm, a następnie w trójkąty. Z jogurtu, sosu teriyaki, mielonej papryki, wyciśniętych przez praskę ząbków czosnku, syropu klonowego, soli i pieprzu przygotuj marynatę i włóż do niej kawałki tempehu. Zostaw je w marynacie co najmniej na 60 minut (im dłużej, tym lepiej).
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: OBTACZAMY TEMPEH W PANIERCE
Kawałki tempehu wyjmujemy z marynaty i od razu obtaczamy w panierce panko.
KROK 2: SMAŻYMY TEMPEH
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i na nim smażymy kawałki tempehu. Smażymy na średnim ogniu, aż nabiorą złotego koloru.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Łazanki
- Nuggetsy z kurczaka
- Jajka na miękko
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Mini burgery
- Sałatka gyros
- Burek ze szpinakiem
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Sernik pistacjowy
- Ciasto marchewkowe
- Spaghetti carbonara
- Piernik świąteczny
- Uszka z grzybami
- Makówki śląskie
- Świąteczne pierniczki
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
979 dni temu
Dziś zrobiłem NUGGETSY Z TEMPEHU. Dobre. Dziękuje za pomysł i przepis . Pozdrawiam
Odpowiedz