Nuggetsy z tempehu

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ

  • praskę do czosnku

PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ

Tempeh pokrój na plastry o grubości 1 cm, a następnie w trójkąty. Z jogurtu, sosu teriyaki, mielonej papryki, wyciśniętych przez praskę ząbków czosnku, syropu klonowego, soli i pieprzu przygotuj marynatę i włóż do niej kawałki tempehu. Zostaw je w marynacie co najmniej na 60 minut (im dłużej, tym lepiej).   

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: OBTACZAMY TEMPEH W PANIERCE

Kawałki tempehu wyjmujemy z marynaty i od razu obtaczamy w panierce panko.

KROK 2: SMAŻYMY TEMPEH

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i na nim smażymy kawałki tempehu. Smażymy na średnim ogniu, aż nabiorą złotego koloru.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Mephisto76 Mephisto76
    641 dni temu
    Dziś zrobiłem NUGGETSY Z TEMPEHU. Dobre. Dziękuje za pomysł i przepis . Pozdrawiam

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!