Welsh rarebit: grzanka z sosem serowym

Kinga Paruzel


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • tarkę o dużych oczkach
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C z funkcją grillowania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: SMAŻYMY SZPARAGI

Oliwę rozgrzewamy na patelni. Dodajemy masło i rozsmarowujemy je po całości patelni. Gdy masło się rozpuści, dodajemy szparagi pozbawione zdrewniałych końcówek. Smażymy ok. 3 minut.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS SEROWY

Ser cheddar ścieramy do miski na tarce o dużych oczkach. Dodajemy śmietanę, musztardę, żółtka. Całość mieszamy. Dodajemy pokruszony ser stilton i pieprz. Wszystkie składniki mieszamy, aż się połączą.

KROK 3: PODSMAŻAMY KROMKI CHLEBA

Oliwę rozgrzewamy na patelni. Chleb kładziemy na patelnię i układamy na każdej z kromek po 4 szparagi. Na każdą nakładamy po 3 obfite łyżki sosu serowego. Całość smażymy ok. 2 minut.

KROK 4: ZAPIEKAMY GRZANKI

Patelnię z grzankami przekładamy na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C z funkcją grillowania.

KROK 5: PODAJEMY GRZANKI

Grzanki przekładamy na talerze i polewamy sosem worcester.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Kinga Paruzel

Tosty z brokułem i serem provolone

Grzanki wyjątkowe? Te z serem provolone i brokułem! Ten niesamowity i wyrazisty smak idealnie wpisze się w Twój dzień!

Tosty z brokułem i serem provolone

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:15 liczba porcji: 2 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Tosty z piwnymi pieczarkami

Pyszna przekąska nie tylko dla fanów złotego trunku – chrupiące tosty z warstwą piwnych pieczarek i startym serem.

Tosty z piwnymi pieczarkami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Grzanki z tapenadą - pastą z oliwek

Złociste i chrupiące kawałki bagietki z aromatyczną pastą z oliwek, czosnku, kaparów i pietruszki. Idealne na przekąskę!

Grzanki z tapenadą - pastą z oliwek

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:15 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość 11 Gość 11
    135 dni temu
    Kinga użyła hasła, ale nie przyłożyła się i nie odrobiła pracy domowej. Z przepisu została tylko nazwa. Wariacja, ale nie oryginalny przepis. Niestety.....

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!