Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o dużych oczkach
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C z funkcją grillowania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: SMAŻYMY SZPARAGI
Oliwę rozgrzewamy na patelni. Dodajemy masło i rozsmarowujemy je po całości patelni. Gdy masło się rozpuści, dodajemy szparagi pozbawione zdrewniałych końcówek. Smażymy ok. 3 minut.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS SEROWY
Ser cheddar ścieramy do miski na tarce o dużych oczkach. Dodajemy śmietanę, musztardę, żółtka. Całość mieszamy. Dodajemy pokruszony ser stilton i pieprz. Wszystkie składniki mieszamy, aż się połączą.
KROK 3: PODSMAŻAMY KROMKI CHLEBA
Oliwę rozgrzewamy na patelni. Chleb kładziemy na patelnię i układamy na każdej z kromek po 4 szparagi. Na każdą nakładamy po 3 obfite łyżki sosu serowego. Całość smażymy ok. 2 minut.
KROK 4: ZAPIEKAMY GRZANKI
Patelnię z grzankami przekładamy na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C z funkcją grillowania.
KROK 5: PODAJEMY GRZANKI
Grzanki przekładamy na talerze i polewamy sosem worcester.
Zobacz podobne
przepisy
Tosty z brokułem i serem provolone
Grzanki wyjątkowe? Te z serem provolone i brokułem! Ten niesamowity i wyrazisty smak idealnie wpisze się w Twój dzień!
Razowe grzanki z musem z awokado i wędzonym łososiem
Razowe pieczywo, mus z awokado i nieodłączny element idealnego śniadania: jajko, tym razem w koszulce! Oto pożywne tosty na dobry początek dnia!
Tosty z piwnymi pieczarkami
Pyszna przekąska nie tylko dla fanów złotego trunku – chrupiące tosty z warstwą piwnych pieczarek i startym serem.
Grzanki z tapenadą - pastą z oliwek
Złociste i chrupiące kawałki bagietki z aromatyczną pastą z oliwek, czosnku, kaparów i pietruszki. Idealne na przekąskę!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Naleśniki z farszem
- Zielony sok z jabłek, kiwi i jarmużu
- 3 sposoby na omlet
- Indyk z cukinią i grzybami z woka
- Panna cotta fit
- Kaszotto z kaszy jaglanej z zielonymi szparagami
- Chałka orzechowa
- Kanapki śniadaniowe
- Crostini z mango i awokado
- Crostini z serkiem, ogórkiem i łososiem
- Crostini z szynką i melonem
- Omlet z wędzonym łososiem i awokado
- Omlet biszkoptowy z karmelizowanymi brzoskwiniami
- Placuszki z botwinki z dipem chrzanowym
- Placki bananowe z jogurtem i brzoskwiniami
- Sałatka z mozzarellą i pomidorami
- Daktylowe praliny
- Omlet biszkoptowy z bananami i truskawkami
- DALGONA COFFEE Z TARTĄ CZEKOLADĄ
- Grillowany łosoś z kalafiorem
- Kandyzowana skórka pomarańczowa i cytrynowa
- Gruszki parowane w białym winie
- Ciecierzyca po bretońsku
- Holenderskie frikandele
- Lunchbox z serowymi proziakami
- Jadalne doniczki z czekolady
- Tarta bez pieczenia z czerstwego chleba
- Parzybroda
- Gnocchi alla sorrentina – zapiekane gnocchi z pomidorami
- Owoce morza w cieście z talarkami i dipem pesto
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)