
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o dużych oczkach
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C z funkcją grillowania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: SMAŻYMY SZPARAGI
Oliwę rozgrzewamy na patelni. Dodajemy masło i rozsmarowujemy je po całości patelni. Gdy masło się rozpuści, dodajemy szparagi pozbawione zdrewniałych końcówek. Smażymy ok. 3 minut.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS SEROWY
Ser cheddar ścieramy do miski na tarce o dużych oczkach. Dodajemy śmietanę, musztardę, żółtka. Całość mieszamy. Dodajemy pokruszony ser stilton i pieprz. Wszystkie składniki mieszamy, aż się połączą.
KROK 3: PODSMAŻAMY KROMKI CHLEBA
Oliwę rozgrzewamy na patelni. Chleb kładziemy na patelnię i układamy na każdej z kromek po 4 szparagi. Na każdą nakładamy po 3 obfite łyżki sosu serowego. Całość smażymy ok. 2 minut.
KROK 4: ZAPIEKAMY GRZANKI
Patelnię z grzankami przekładamy na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C z funkcją grillowania.
KROK 5: PODAJEMY GRZANKI
Grzanki przekładamy na talerze i polewamy sosem worcester.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Uszka z grzybami
- Śledź w oleju
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Świąteczne pierniczki
- Boczek pieczony
- Piernik świąteczny
- Spaghetti carbonara
- Makówki śląskie
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ciasto na pierogi
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Nuggetsy z kurczaka
- Pistacjowy sernik baskijski
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Klasyczna sałatka grecka
- Burek ze szpinakiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
236 dni temu
Kinga użyła hasła, ale nie przyłożyła się i nie odrobiła pracy domowej. Z przepisu została tylko nazwa. Wariacja, ale nie oryginalny przepis. Niestety.....
Odpowiedz