zobacz film Welsh rarebit: grzanka z sosem serowym

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • tarkę o dużych oczkach
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C z funkcją grillowania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: SMAŻYMY SZPARAGI

Oliwę rozgrzewamy na patelni. Dodajemy masło i rozsmarowujemy je po całości patelni. Gdy masło się rozpuści, dodajemy szparagi pozbawione zdrewniałych końcówek. Smażymy ok. 3 minut.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS SEROWY

Ser cheddar ścieramy do miski na tarce o dużych oczkach. Dodajemy śmietanę, musztardę, żółtka. Całość mieszamy. Dodajemy pokruszony ser stilton i pieprz. Wszystkie składniki mieszamy, aż się połączą.

KROK 3: PODSMAŻAMY KROMKI CHLEBA

Oliwę rozgrzewamy na patelni. Chleb kładziemy na patelnię i układamy na każdej z kromek po 4 szparagi. Na każdą nakładamy po 3 obfite łyżki sosu serowego. Całość smażymy ok. 2 minut.

KROK 4: ZAPIEKAMY GRZANKI

Patelnię z grzankami przekładamy na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C z funkcją grillowania.

KROK 5: PODAJEMY GRZANKI

Grzanki przekładamy na talerze i polewamy sosem worcester.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!