Wysokobiałkowe bułki z serkiem wiejskim

Kinga Paruzel


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • termorobota MC Smart
  • blachę do pieczenia
  • papier do pieczenia
  • piekarnik rozgrzany do temp. 210°C

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO

Serek wiejski i jajka dodajemy do misy termorobota i miksujemy, używając programu „własne ustawienia” / czas: 8 sekund / obroty: 6. Następnie wsypujemy obie mąki, siemię lniane, proszek do pieczenia oraz sól  i wlewamy oliwę. Ze wszystkich składników wyrabiamy ciasto, wykorzystując program „ugniatanie” / ciasto miękkie / czas: 2 minuty.

KROK 2: FORMUJEMY BUŁKI

Z gotowego ciasta w zwilżonych dłoniach formujemy 9 bułek, układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy sezamem.

KROK 3: PIECZEMY BUŁKI

Bułki pieczemy przez ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 210°C.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Dodaj swój komentarz
Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!