
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- termorobota MC Smart
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temp. 210°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Serek wiejski i jajka dodajemy do misy termorobota i miksujemy, używając programu „własne ustawienia” / czas: 8 sekund / obroty: 6. Następnie wsypujemy obie mąki, siemię lniane, proszek do pieczenia oraz sól i wlewamy oliwę. Ze wszystkich składników wyrabiamy ciasto, wykorzystując program „ugniatanie” / ciasto miękkie / czas: 2 minuty.
KROK 2: FORMUJEMY BUŁKI
Z gotowego ciasta w zwilżonych dłoniach formujemy 9 bułek, układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy sezamem.
KROK 3: PIECZEMY BUŁKI
Bułki pieczemy przez ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 210°C.
Zobacz podobne
przepisy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)