
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- termorobota MC Smart
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temp. 210°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Serek wiejski i jajka dodajemy do misy termorobota i miksujemy, używając programu „własne ustawienia” / czas: 8 sekund / obroty: 6. Następnie wsypujemy obie mąki, siemię lniane, proszek do pieczenia oraz sól i wlewamy oliwę. Ze wszystkich składników wyrabiamy ciasto, wykorzystując program „ugniatanie” / ciasto miękkie / czas: 2 minuty.
KROK 2: FORMUJEMY BUŁKI
Z gotowego ciasta w zwilżonych dłoniach formujemy 9 bułek, układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy sezamem.
KROK 3: PIECZEMY BUŁKI
Bułki pieczemy przez ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 210°C.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Mini burgery
- Ryba z piekarnika
- Ciasto na pierogi
- Kutia
- Guacamole
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pierniki
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Łazanki
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Makowiec japoński
- Sernik pistacjowy
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Pistacjowy sernik baskijski
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)