Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- patelnię
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
KROK 1: moczymy bułkę w mleku
Bułkę przekrawamy na pół, umieszczamy w misce i zalewamy mlekiem. Bułkę obracamy, aby wchłonęła jak najwięcej mleka – pilnujemy, by nie rozmokła całkowicie.
KROK 2: SMAŻYMY BUŁKĘ
Na patelni roztapiamy masło. Bułkę smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy oprószoną cukrem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Uszka z grzybami
- Ryba z piekarnika
- Spaghetti carbonara
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Golonka pieczona po bawarsku
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Nuggetsy z kurczaka
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Domek z piernika
- Burek ze szpinakiem
- Ryba po japońsku
- Klasyczna sałatka grecka
- Sałatka gyros
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Pierniki
- Makowiec japoński
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
540 dni temu
Hej a co z tym czosnkiem wymienionym w składnikach?🤣
Odpowiedz
534 dni temu
Hej! Czosnek jest w składnikach zdecydowanie zbędny. 😄 Bardzo dziękujemy za zwrócenie uwagi na działania tajemniczego chochlika, który sprawił, że się tam pojawił. Wszystkie składniki powinny już wrócić na swoje miejsce!