Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- patelnię
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
KROK 1: moczymy bułkę w mleku
Bułkę przekrawamy na pół, umieszczamy w misce i zalewamy mlekiem. Bułkę obracamy, aby wchłonęła jak najwięcej mleka – pilnujemy, by nie rozmokła całkowicie.
KROK 2: SMAŻYMY BUŁKĘ
Na patelni roztapiamy masło. Bułkę smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy oprószoną cukrem.
Zobacz podobne
przepisy
Chałka drożdżowa z maślaną kruszonką
Słodki drożdżowy warkocz o tradycyjnym, polskim smaku. Pyszne, delikatne pieczywo doskonałe na śniadanie lub deser.
Bułki maślane
To doskonały dodatek do śniadania na słodko. Smakują tak samo wyśmienicie z dodatkami, jak i bez.
Słodkie wegańskie bułeczki Hot Cross Buns
Puszyste i pachnące bułeczki z rodzynkami, na świecie znane pod nazwą Hot Cross Buns. To klasyk Wielkanocy. Oznaczone są na wierzchu lukrem lub krzyżykiem z ciasta, co stanowi ich charakterystyczny znak.
Wegańska chałka
Najlepsza wegańska chałka, jaką można zrobić, i zarazem najpyszniejsza, jaką jadłeś. Wypróbuj ten przepis na roślinną wersję klasyka. Zawsze się udaje i zawsze smakuje!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka z pieczonym kurczakiem
- Okrasa łamie przepisy Pieczone ziemniaki z sosem i wędzonym pstrągiem
- Indyk z cukinią i grzybami z woka
- Smoothie z wodą kokosową
- Wegańskie brownie z fasoli
- Czerstwy chleb na 3 sposoby: tarta, spaghetti i bułka na mleku
- 3 przepisy na babeczki z kubka
- Pstrąg pieczony na ognisku na salsie z papryki i suszonych śliwek
- Sałatka z grillowaną kukurydzą i cukinią
- Gnocchi z letnimi warzywami
- Klasyczny francuski winegret
- Orzechowe babeczki z kubka
- Precel z łososiem
- Wielkanocne gniazdka czekoladowe
- Wegańska sałatka z białej fasoli
- Risotto z kurkami — przepis nie tylko na lato
- Tosty z batata i owocowe spring rollsy – lunchbox na słodko
- Ser feta w sezamowej panierce
- Śniadaniowe batoniki czekoladowe
- Risotto cytrynowo-kaparowe ze smażonymi krewetkami
- Lody truskawkowo-jogurtowe
- Pasta mocy z bakłażanem i orzechami
- Wegański lunchbox do pracy
- Wegańskie lody czekoladowe z awokado
- Makaron fusilloni z tuńczykiem i karczochami
- Tapas – kanapki w stylu hiszpańskim na 3 sposoby
- Precle z warzywami
- Kanapki z ceviche z łososia
- New York pizza – przepis na pizzę w stylu nowojorskim
- Pesto ze szpinaku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
153 dni temu
Hej a co z tym czosnkiem wymienionym w składnikach?🤣
odpowiedz
147 dni temu
Hej! Czosnek jest w składnikach zdecydowanie zbędny. 😄 Bardzo dziękujemy za zwrócenie uwagi na działania tajemniczego chochlika, który sprawił, że się tam pojawił. Wszystkie składniki powinny już wrócić na swoje miejsce!