Bułka na mleku – sposób na czerstwe pieczywo

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ

  • patelnię

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

KROK 1: moczymy bułkę w mleku

Bułkę przekrawamy na pół, umieszczamy w misce i zalewamy mlekiem. Bułkę obracamy, aby wchłonęła jak najwięcej mleka – pilnujemy, by nie rozmokła całkowicie.

KROK 2: SMAŻYMY BUŁKĘ

Na patelni roztapiamy masło. Bułkę smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy oprószoną cukrem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Madziksu Madziksu
    213 dni temu
    Hej a co z tym czosnkiem wymienionym w składnikach?🤣

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    208 dni temu
    Hej! Czosnek jest w składnikach zdecydowanie zbędny. 😄 Bardzo dziękujemy za zwrócenie uwagi na działania tajemniczego chochlika, który sprawił, że się tam pojawił. Wszystkie składniki powinny już wrócić na swoje miejsce!

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!