Zawijana pinsa z mortadelą i parmezanem

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • piekarnik rozgrzany do temp. 220°C
  • blachę do pieczenia
  • papier do pieczenia

Sposób przygotowania:

KROK 1: PIECZEMY PINSĘ

Cebulę kroimy w talarki, a parmezan ścieramy na tarce. Pinsę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, skrapiamy 30 g oliwy i oprószamy 80 g tartej mozzarelli. Następnie na placek wykładamy szpinak, cebulę i 50 g startego parmezanu. Tak przygotowaną pinsę pieczemy przez ok. 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 220°C.

KROK 2: ZAWIJAMY PINSĘ

Upieczoną pinsę wyjmujemy z piekarnika i układamy na niej plastry mortadeli. Całość rolujemy za pomocą papieru do pieczenia, tak aby łączenie było na spodzie. Tak przygotowany rulon skrapiamy pozostałą oliwą i oprószamy pozostałymi serami. Zrolowaną pinsę ponownie podpiekamy przez ok. 5 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 220°C.

KROK 3: PODAJEMY PINSĘ

Gotowy rulon z pinsy wyjmujemy z piekarnika, delikatnie studzimy i kroimy w plastry. Danie możemy podawać oprószone bazylią.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!