Pinsa z kiełbasą nduja, burratą i cukinią

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • obieraczkę do warzyw
  • piekarnik rozgrzany do temp. 220°C
  • blachę do pieczenia
  • papier do pieczenia

Sposób przygotowania:

KROK 1: SMAŻYMY KIEŁBASĘ NDUJA

Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy i smażymy kiełbasę nduja na średnim ogniu, aż się rozpadnie.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY CUKINIĘ

Cukinię kroimy w cienkie paski za pomocą obieraczki do warzyw. Następnie skrapiamy ją sokiem z cytryny i 1 łyżką oliwy, a także doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

KROK 3: PIECZEMY PINSĘ

Pinsę smarujemy ostatnią łyżką oliwy i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 220°C przez ok. 7 minut, aż nabierze złotego koloru.

KROK 4: PODAJEMY PINSĘ

Gotową pinsę wyjmujemy z piekarnika i od razu układamy na niej cukinię, rozdrobnioną kiełbasę nduja i porwaną na kawałki burratę. Całość posypujemy posiekanymi pistacjami i świeżą bazylią.

WSKAZÓWKA! Pinsę możemy także podać skropioną kremem balsamicznym.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!