
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- obieraczkę do warzyw
- piekarnik rozgrzany do temp. 220°C
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
KROK 1: SMAŻYMY KIEŁBASĘ NDUJA
Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy i smażymy kiełbasę nduja na średnim ogniu, aż się rozpadnie.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY CUKINIĘ
Cukinię kroimy w cienkie paski za pomocą obieraczki do warzyw. Następnie skrapiamy ją sokiem z cytryny i 1 łyżką oliwy, a także doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
KROK 3: PIECZEMY PINSĘ
Pinsę smarujemy ostatnią łyżką oliwy i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 220°C przez ok. 7 minut, aż nabierze złotego koloru.
KROK 4: PODAJEMY PINSĘ
Gotową pinsę wyjmujemy z piekarnika i od razu układamy na niej cukinię, rozdrobnioną kiełbasę nduja i porwaną na kawałki burratę. Całość posypujemy posiekanymi pistacjami i świeżą bazylią.
WSKAZÓWKA! Pinsę możemy także podać skropioną kremem balsamicznym.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pierniki
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Krokiety z mięsem
- Klasyczna sałatka grecka
- Sernik pistacjowy
- Łazanki
- Burek ze szpinakiem
- Piernik świąteczny
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Uszka z grzybami
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ryba z piekarnika
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Boczek pieczony
- Guacamole
- Ciasto na pierogi
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Nuggetsy z kurczaka
- Najlepsza sałatka z tortellini
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)