Zielona zupa z bekonem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • patelnię
  • wyciskarkę do czosnku

PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:

Groch opłucz pod bieżącą wodą i ugotuj według instrukcji na opakowaniu.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: SMAŻYMY BOCZEK

Boczek kroimy na małe, cienkie paseczki i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy do momentu, aż stanie się chrupiący. Wykładamy na talerz i odstawiamy.

KROK 2: PODSMAŻAMY CEBULĘ I CZOSNEK

Na tej samej patelni podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę i przeciśnięty czosnek.

KROK 3: GOTUJEMY ZUPĘ

Do gorącego bulionu wrzucamy brokuły i gotujemy do miękkości. Następnie dodajemy szpinak, ugotowany groch, podsmażoną cebulę i czosnek – całość blendujemy. Doprawiamy solą i pieprzem.

Gotową zupę wlewamy do miski i posypujemy bekonem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!