
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- patelnię
- wyciskarkę do czosnku
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Groch opłucz pod bieżącą wodą i ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: SMAŻYMY BOCZEK
Boczek kroimy na małe, cienkie paseczki i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy do momentu, aż stanie się chrupiący. Wykładamy na talerz i odstawiamy.
KROK 2: PODSMAŻAMY CEBULĘ I CZOSNEK
Na tej samej patelni podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę i przeciśnięty czosnek.
KROK 3: GOTUJEMY ZUPĘ
Do gorącego bulionu wrzucamy brokuły i gotujemy do miękkości. Następnie dodajemy szpinak, ugotowany groch, podsmażoną cebulę i czosnek – całość blendujemy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Gotową zupę wlewamy do miski i posypujemy bekonem.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Makaron w sosie śmietankowym
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Corn dog
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Spaghetti carbonara
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Kotlet pożarski – przepis
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Mus truskawkowy
- Zasmażana młoda kapusta
- Sos kurkowy
- Gzik
- Makaron z truskawkami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami w stylu greckim i rozmarynem
- Pulpety w sosie koperkowym
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
223 dni temu
Zrobilam Troche sie obawialam, bo wiadomo - brokul, szpinak, groch, roznie to moglo sie skonczyc... Ale wyszla super, naprawde smaczna, fajny intensywnie zielony kolor, tluszczyk z boczku to byla ta wisienka na torcie. Moj mezczyzna poprosil, zebym zachowala ten przepis na pszyszlosc. Polecam
odpowiedz