Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- patelnię
- wyciskarkę do czosnku
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Groch opłucz pod bieżącą wodą i ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: SMAŻYMY BOCZEK
Boczek kroimy na małe, cienkie paseczki i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy do momentu, aż stanie się chrupiący. Wykładamy na talerz i odstawiamy.
KROK 2: PODSMAŻAMY CEBULĘ I CZOSNEK
Na tej samej patelni podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę i przeciśnięty czosnek.
KROK 3: GOTUJEMY ZUPĘ
Do gorącego bulionu wrzucamy brokuły i gotujemy do miękkości. Następnie dodajemy szpinak, ugotowany groch, podsmażoną cebulę i czosnek – całość blendujemy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Gotową zupę wlewamy do miski i posypujemy bekonem.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa z białych warzyw z pulpetami
Imbir, kolendra, mleczko kokosowe i orzeszki ziemne. To przepis Karola na zupę krem i pulpety z nutą azjatycką!
Zupa krem z cukinii z grzankami
Szybka w przygotowaniu zupa z cukinii z grzankami z serkiem i czosnkiem niedźwiedzim na pewno zachwyci Cię wyjątkowym smakiem!
Zupa krem z kalafiora z wędzonym twarogiem
Aksamitna, delikatna, z zaskakującym dodatkiem, który nadaje jej wykwintny charakter – zupa krem z kalafiora według przepisu Karola zachwyci każdego. Spróbuj!
Zupa krem z białych warzyw z krakersami z orzechów
Krem z białych warzyw zawsze zachwyca delikatnością smaku! Ten według przepisu Kingi dodatkowo nabiera charakteru dzięki oryginalnemu dodatkowi – domowym krakersom z orzechów.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczony camembert z warzywami i kurczakiem
- Makaron z tuńczykiem, oliwkami i mozzarellą
- Sałatka à la Cesar z soczystym kurczakiem
- Królik duszony w marchewce i maśle
- Sernik na zimno
- Makaron z pesto ze szpinaku
- Zapiekanka szpinakowa z paluchem z oliwkami, salami i pieczarkami
- Makaron z pikantnymi brokułami
- Mazurska zupa rybna z groszkiem i pomidorami
- Fasolka po bretońsku
- Spaghetti z masłem ziołowym i boczkiem
- Makaron z pesto i kurczakiem – przepis
- Zupa z zielonych szparagów z szynką i grissini
- Frittata z brukselką i groszkiem
- Omlet ze szparagami i z fasolką edamame
- Warzywna terrina
- Hummus grzybowy
- Brzoskwinie grillowane w miodowym masełku
- Tagliatelle z kurczakiem
- Wegańskie faworki
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Sałatka colesław z czerwonej kapusty
- Makaron z serem burrata
- Lody figowe
- Dorada faszerowana pastą pomidorową z ryżem i ogórkiem
- Lizaki w kształcie reniferków
- Fudge z kolorowymi drażetkami
- Grochówka rybna
- Pieczony sandacz z cebulą i kaparami
- Kanapka z suszonymi owocami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)