Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- patelnię
- wyciskarkę do czosnku
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Groch opłucz pod bieżącą wodą i ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: SMAŻYMY BOCZEK
Boczek kroimy na małe, cienkie paseczki i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy do momentu, aż stanie się chrupiący. Wykładamy na talerz i odstawiamy.
KROK 2: PODSMAŻAMY CEBULĘ I CZOSNEK
Na tej samej patelni podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę i przeciśnięty czosnek.
KROK 3: GOTUJEMY ZUPĘ
Do gorącego bulionu wrzucamy brokuły i gotujemy do miękkości. Następnie dodajemy szpinak, ugotowany groch, podsmażoną cebulę i czosnek – całość blendujemy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Gotową zupę wlewamy do miski i posypujemy bekonem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ryba po japońsku
- Golonka pieczona po bawarsku
- Klasyczna sałatka grecka
- Ciasto na pierogi
- Zupa grzybowa z makaronem
- Mini burgery
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Sałatka gyros
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Przekąski sylwestrowe
- Guacamole
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ciasto marchewkowe
- Świąteczne pierniczki
- Spaghetti carbonara
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
288 dni temu
Zrobilam Troche sie obawialam, bo wiadomo - brokul, szpinak, groch, roznie to moglo sie skonczyc... Ale wyszla super, naprawde smaczna, fajny intensywnie zielony kolor, tluszczyk z boczku to byla ta wisienka na torcie. Moj mezczyzna poprosil, zebym zachowala ten przepis na pszyszlosc. Polecam
Odpowiedz