Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender ręczny
- wysokie naczynie
- 4 wysokie szklanki do shake’a
- papierowe lub metalowe słomki
Sposób przygotowania:
KROK 1: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI SHAKE’A
Napój ryżowy łączymy w wysokim naczyniu z bananem pokrojonym na mniejsze kawałki. Miąższ awokado oddzielamy od skórki za pomocą łyżki, dodajemy do naczynia.
Dodajemy szpinak i sok z limonki. Całość miksujemy. Opcjonalnie słodzimy syropem z agawy.
KROK 2: PODAJEMY SHAKE
Gotowy shake przelewamy do wysokich szklanek.
Zobacz podobne
przepisy
Shake malinowo-truskawkowy z bitą śmietaną
Jeśli istnieją idealne połączenia smaków, to z pewnością do nich należy! Aksamitny shake z truskawek i malin ukoronowany ubitą śmietanką to raj dla podniebienia. Spróbujesz?
Shake jagodowo-bananowy z nasionami chia
Wyśmienity shake, który po schłodzeniu może stać się również deserem – dzięki nasionom chia! Wykorzystaj przepis Pawła i przygotuj napój, który smakuje owocami lasu i zabierz ze sobą do pracy lub szkoły.
Koktajl odbudowujący – orzechowo-czekoladowy
Sięgnij po koktajl odbudowujący o pysznym orzechowo-czekoladowym smaku – doda Ci energii na dalszą część dnia. Wystarczy 5 minut i gotowe!
Koktajl odżywczy z bananem
Zaspokoi niewielki głód i doda energii na cały dzień! Odżywczy koktajl z bananem i marakują świetnie sprawdzi się w roli lekkiego śniadania lub lunchu. Spróbuj!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kanapki na śniadanie
- Muffinki z orzechami, jogurt naturalny, pomarańcza
- Batony zbożowe
- Spaghetti z królikiem
- Sałatka na ciepło z brukselką i dynią
- Domowe majonezy smakowe
- Zabajone z owocami
- Sernik na zimno z mango
- Zupa fasolowa
- Pomarańczowa owsianka z borówkami
- Koktajl z czerwonych pomarańczy
- Chlebek proteinowy
- Makaron ryżowy z krewetkami
- Nalewka z rokitnika z pigwą
- Shake kawowy z lodami czekoladowymi
- Sernikowe brownie w słoiku
- Sałatka i koktajl z rabarbaru
- Okoń nilowy ze szparagami
- Sernik z rabarbarem
- Szczawiowa na gęsinie z ziemniakami i jajem poszetowym
- Marmolada z fig i wanilii
- Tort cynamonowo-makowy
- Grahamka z kolorowym twarożkiem
- Zupa pieczarkowa z gnocchi
- Pieczony indyk cajun
- Gęsie uda duszone ze śliwkami i jabłkami
- Torta della nonna, czyli ciasto włoskiej babci
- Wegańskie kofty z grilla
- Peperonata
- Sałatka z bobem i cykorią
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
188 dni temu
Polecam dodać 50 g pokrzywy.
odpowiedz