Zielony shake z bananem, szpinakiem i awokado

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • blender ręczny
  • wysokie naczynie
  • 4 wysokie szklanki do shake’a
  • papierowe lub metalowe słomki

Sposób przygotowania:

KROK 1: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI SHAKE’A

Napój ryżowy łączymy w wysokim naczyniu z bananem pokrojonym na mniejsze kawałki. Miąższ awokado oddzielamy od skórki za pomocą łyżki, dodajemy do naczynia.

Dodajemy szpinak i sok z limonki. Całość miksujemy. Opcjonalnie słodzimy syropem z agawy.

KROK 2: PODAJEMY SHAKE

Gotowy shake przelewamy do wysokich szklanek.

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    18 dni temu
    Polecam dodać 50 g pokrzywy.

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!