Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender ręczny
- sitko o drobnych oczkach
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZESMAŻAMY SKŁADNIKI ZUPY
W garnku na rozgrzanej oliwie smażymy drobno posiekaną szalotkę. Dodajemy liść laurowy. Mieszamy. Dodajemy posiekany szczypior i cebule dymki pokrojone na mniejsze kawałki.
Dodajemy szpinak i blanszujemy pod przykryciem, aż zmniejszy swoją objętość. Szparagi łamiemy, by oddzielić zdrewniałe końcówki od świeżych, jędrnych pędów. Kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do garnka. Smażymy ok. 3-4 minut.
KROK 2: DODAJEMY BULION I GOTUJEMY ZUPĘ
Całość zalewamy bulionem. Zagotowujemy. Gotujemy ok. 15 minut do miękkości szparagów.
KROK 3: MIKSUJEMY I DOPRAWIAMY ZUPĘ
Wyjmujemy liść laurowy, a zupę miksujemy za pomocą blendera na gładki, jednolity krem. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Dodajemy skórkę startą z cytryny i wyciśnięty z niej sok. Dodajemy wegańską śmietanę. Mieszamy.
KROK 4: PRZELEWAMY ZUPĘ PRZEZ SITKO
Gotową zupę przelewamy do osobnego garnka przez sitko o drobnych oczkach.
KROK 5: PODAJEMY ZUPĘ Z TWAROGIEM I KIEŁKAMI
Zupę krem z zielonych szparagów przelewamy do miseczek. Na wierzch kruszymy wędzony twaróg. Podajemy z kiełkami rzodkiewki.
Zobacz podobne
przepisy
Cytrynowa zupa w stylu greckim z kurczakiem
Sycąca i lekka jednocześnie! Zupa cytrynowa z kurczakiem i makaronem kritharaki jest tak pyszna, że ma szansę zdobyć stałe miejsce w Twoim menu. Wypróbuj przepis Karola!
Zupa krem z białych warzyw z krakersami z orzechów
Krem z białych warzyw zawsze zachwyca delikatnością smaku! Ten według przepisu Kingi dodatkowo nabiera charakteru dzięki oryginalnemu dodatkowi – domowym krakersom z orzechów.
Brokułowa zupa krem
Brokułowa zupa krem to prawdziwy klasyk wśród tego typu zup. Koniecznie spróbuj, jak smakuje ta z podsmażonym czosnkiem i cebulką, podana z domowymi grzankami z chleba żytniego.
Kremowa zupa pomidorowa z papryką
Niezwykła, kremowa zupa pomidorowa z papryką. To prawdziwa bomba smaku i aromatu, która odmieni Twoje podejście do pomidorówki! Sprawdź, jak ją przygotować.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kanapka paryżanka
- Naleśniki ze szparagami
- Zielone szparagi w chrupiącej panierce z szynki i parmezanu podawane z jajkami w koszulkach
- Kolorowa sałatka warzywna
- Szparagi z mozzarellą i cytrynowym winegretem
- Ryba smażona z sałatką z fasoli
- Drożdżówki z marcepanem i brzoskwiniami
- Sałatka z bobu z pesto z prażonej dymki
- Jesiotr maślany z soczewicą i sosem grzybowym
- Koktajl tiramisu
- Zupa z zielonych warzyw
- Zupa z zielonych szparagów na 3 sposoby
- Zupa z zielonych szparagów z szynką i grissini
- Zupa z zielonych szparagów z ziemniaczaną słomą
- Kisiel gryczany z sosem miodowo-cytrynowym
- Farsz do pierogów z serem parmigiano reggiano
- Tort jeżynowy z czerwoną porzeczką
- Kurek w ziołach
- Lunchbox z pastą z ciecierzycy
- Pieczona makrela w chlebku pita
- Klasyczne croquetas z szynką serrano
- Słońce z ciasta francuskiego z serem camembert
- Kanapkowe szaszłyki
- Klasyczna jajecznica
- Stek ze strusia z karmelizowaną cebulą
- Purée z pieczonych ziemniaków
- Kolacja malucha – kotleciki rybne z warzywami
- Stek ze schabu z dzika z miętą i tymiankiem
- Sałatka z pieczonych buraków z sosem z pędów sosny
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
541 dni temu
Pyszna zupa, ciekawa kompozycja smaków, naprawdę smaczna, polecam:)
odpowiedz