Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
1. Ukrawamy kromkę chleba i smarujemy ją masłem.
2. Przygotowujemy zaprawę: szatkujemy ogórka zielonego, dodajemy szczyptę cukru, pieprzu, soli oraz odrobinę octu balsamicznego i wszystko dobrze mieszamy.
3. Na masło nakładamy plastry wędzonego łososia.
4. Na łososia nakładamy zaprawę.
5. Myjemy, osuszamy i kroimy drobno seler naciowy, koperek i dekorujemy nimi kanapkę.
Chleb słonecznikowy
Ciemny, pyszny, aromatyczny. Lśniąca skórka, szczodrze obsypana ziarnami słonecznika, a wewnątrz pełnia smaku i przyjemność chrupania – mąka żytnia i obfitość słonecznikowych ziaren.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka szybka rybka
Ekspresowy pomysł na przepyszne kanapki: wystarczy świeże pieczywo, filet z matiasa, jajko, cebula i trochę koperku!
Kanapka jak śliwka w pasztet
Śliwka to idealny dodatek do pasztetu, a razem stworzą wspaniałe wypełnienie smakowitej kanapki. Spróbuj!
Kanapka bagietka i krewetka
Chrupiące pszenne pieczywo z masłem czosnkowo-pietruszkowym, a do tego krewetki, sałata i awokado. Kanapka doskonała!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ryba po japońsku
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Kutia
- Sernik krakowski
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Pistacjowy sernik baskijski
- Świąteczne pierniczki
- Kapusta z grochem
- Sernik piernikowy
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Ciasto na pierogi
- Pieczona ryba po grecku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
1571 dni temu
Ukrawamy :)!
odpowiedz
2996 dni temu
Co robimy? UKRAWAMY......?
odpowiedz
2488 dni temu
A co z octem balsamicznym?
2488 dni temu
Dodajemy do zaprawy :)
4127 dni temu
Mój ulubiony chlebek słonecznikowy z Lidla z pysznym łososiem,mniam...
odpowiedz