 
            
        Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
1. Croissant przekrawamy wzdłuż.
2. Chudy twaróg kroimy w ok. 0,5 cm plastry.
3. Zrywamy kilka liści mięty, myjemy je i osuszamy.
4. Na dolną warstwę croissanta kładziemy pokrojony w plastry twaróg oraz konfiturę morelową.
5. Ozdabiamy miętą.
Jak podawać
Tak podany croissant najlepiej smakuje z poranną kawą.
Croissant maślany

Urzekająco delikatny rogalik z pysznego, maślanego ciasta francuskiego. Krucha skórka i aksamitne wnętrze – koniecznie spróbuj!
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Łazanki
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Klasyczna sałatka grecka
- Domek z piernika
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Śledzie po kaszubsku
- Makówki śląskie
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Nuggetsy z kurczaka
- Sałatka gyros
- Ryba po japońsku
- Uszka z grzybami
- Burek ze szpinakiem
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ciasto marchewkowe
- Pierniki
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Jajka na miękko
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
	
 
  
				
				 
				
				 
				
				 
				
				 
    
Komentarze (4)
4361 dni temu
Tylko robić na pierwsze bądź drugie śniadanie!
Odpowiedz
4361 dni temu
Mmmmm.Na sam widok paryżanki aż robi mi się słodko.
Odpowiedz
4434 dni temu
Uwielbiam te rogaliki, a w takiej wersji są przepyszne! Nawet mężowi smakowały, chociaż zazwyczaj nie lubi takiego "wydziwiania" :)
Odpowiedz
4448 dni temu
Rogaliki w Lidlu są najpyszniejsze na świecie,często je kupuję i to jeszcze ciepłe z twarożkiem muszą byc pyszne.
Odpowiedz