
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
Folię aluminiową do pieczenia
Sposób przygotowania:
Dokładnie umyte ziemniaki wraz ze skórką kroimy w plastry grubości 1,5 cm, następnie układamy je na folii wysmarowanej masłem, dokładnie zawijamy i wkładamy do gorącego popiołu w ognisku. Trzymamy 35-40 minut.
Do miski przekładamy śmietanę, pokruszony ser twarogowy, starty na drobnych oczkach ser dojrzewający, posiekany czosnek i cebulę, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy, odstawiamy na 10 minut.
Wędzonego pstrąga obieramy ze skórki i dokładnie usuwamy z niego ości, aby uzyskać ładne kawałki czystego mięsa.
Upieczone ziemniaki wyjmujemy z folii, okraszamy sosem serowym i kawałkami wędzonego pstrąga.
Dobra rada: tak przygotowane ziemniaki w folii możemy także upiec w piekarniku, nie tylko w ognisku.
Zobacz podobne
przepisy
Pstrąg tęczowy w bekonie
Szybka propozycja oryginalnego obiadu: pieczone ryby wypełnione koperkiem i owinięte plastrami chrupiącego boczku.

Delikatny pstrąg z duszonymi warzywami
Soczyste, pachnące ziołami rybne roladki ułożone na duszonych warzywach. Doskonały pomysł na lekki i zdrowy obiad.

Pstrąg łososiowy z karmelizowaną marchwią
Grillowany pstrąg ułożony na karmelizowanej marchwi to idealna kompozycja subtelnych smaków…

Pstrąg łososiowy w papilotach na purée z selera
Łosoś czy pstrąg? Najlepiej… pstrąg łososiowy! Świetnie smakuje z selerowym purée i sosem bazyliowym. Spróbuj!

Zobacz przepisy
na święta
- Pascha czekoladowa
- Ciasto marchewkowe
- Jarski żurek łemkowski
- Wielkanocna babka z pomelo
- Wieniec morelowo-figowy
- Łopatka z suszonymi pomidorami
- Jajka faszerowane cukinią i żółtym serem
- Sernik cytrynowo-limonkowy z bezą
- Różowe deviled eggs z zieloną kruszonką
- Idealne jajka na Wielkanoc
- Wielkanocne koszyczki
- Wielkanocne gniazdka czekoladowe
- Wielkanocny koktajl serniczkowy
- Wielkanocny deser w pucharkach
- Ciasto cytrynowo-pomarańczowe z migdałami
- Tradycyjne powidła śliwkowo-czekoladowe
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Jaja faszerowane łososiowo-chrzanowe
- Mazurek z kremem pistacjowym
- Mazurek kajmakowy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (11)
2167 dni temu
oblizuje ,a potem pięknie i misternie układa potrawy ze swoją śliną z paluchów... lubię gościa, ale on ewidentnie nie panuje nad nawykiem
odpowiedz
3096 dni temu
To jak oblizuje palce podczas przygotowywania potraw....jest niesmaczne....bleee
odpowiedz
3260 dni temu
Uwielbiam martwą kaszankę przez upieczenie i trochę razowego chleba.
odpowiedz
3312 dni temu
Ada, nie oglądaj. I tyle. Będziesz spokojniejsza ;P
odpowiedz
3312 dni temu
Panie Okrasa z higieną masz pan niewiele wspólnego . To wycieranie rąk w brudne spodnie czy oblizywanie palców i nakładanie nimi za chwilę potraw gościom jest obrzydliwe. Program jest naprawdę ciekawy ale już nie mogę go spokojnie oglądać.
odpowiedz
3346 dni temu
Gość jest trochę obleśny grzebie rękoma w gotowym jedzeniu, liże łychę i resztki zupy czy flaczków z łyżki trafiają do garnka a fuj
odpowiedz
3387 dni temu
kucharz jest taaki chudy . Taki szczypior . Chyba NIE LUBI swoich prepisów ...Pozdro
odpowiedz
3737 dni temu
Drogi panie Karolu niech pan spróbuje usmażyć bolenia to jest taka ryba naprawdę pyszna.
odpowiedz
4244 dni temu
Robilam cos podobnego . Pycha !, A ognisko nie potrzebne , ja robie w piekarniku lub na grilu , a przygotowuje podobnie , tyle ze ziemniaki smaruje maslem ziolowym i dopiero zawijam w alufolie i pieczemy, smacznego
odpowiedz
4254 dni temu
Uwielbiam pieczone ziemniaki, a pstrąg wspaniale się z nimi komponuje. Polecam!
odpowiedz
4526 dni temu
Hmmmm, ktoś tutaj nie wspomnia, że oprócz foli aluminiowej potrzebne jest również ognisko :)
odpowiedz
zobacz wszystkie