Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Gruszki obieramy, kroimy na niezbyt grube plastry.
Ciastem wykładamy formę na tartę lub zwykłą prostokątną blaszkę. Roztapiamy 1 łyżkę masła, po czym smarujemy nim ciasto.
Kruszymy ser gorgonzola i siekamy orzechy. Na cieście równomiernie rozkładamy rozkruszony ser oraz kawałki gruszek i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi.
Pieczemy ok. 15 minut (do zarumienienia ciasta) w piekarniku nagrzanym do 220°C.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ryba po japońsku
- Przekąski sylwestrowe
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Piernik świąteczny
- Boczek pieczony
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Jajka na miękko
- Sernik pistacjowy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Klasyczna sałatka grecka
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (6)
117 dni temu
Mnie tak puszyste nie wyszło, ale w smaku bardzo dobre. Lubię połączenie gorgonzoli z gruszką
Odpowiedz
3579 dni temu
super przepis, kolacja jak złoto, dziękuję
Odpowiedz
3956 dni temu
Drogi Gościu, piekąc z termoobiegiem zalecamy zmniejszyć temperaturę o około 10 stopni.
Odpowiedz
3958 dni temu
jak piec z termoobiegiem?
Odpowiedz
4385 dni temu
Wykorzystam na miłe spotkanie we środę. Jestem pewna że będzie pyszne, to moje smaki i Leszczyka smaki.
Odpowiedz
4619 dni temu
Dzisiaj zrobilam ta tarte. Mila odmiana, ciekawy smak. Napewno powtorze bo robi sie bardzo szybko. Doslownie zajelo mi to 10 minut.
Odpowiedz