Amelki. Placuszki serowe z borówkami

Kornelia Wądołowska

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Dodajemy do masy mąkę z proszkiem do pieczenia

Dodajemy do masy mąkę z proszkiem do pieczenia

Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy. W misce miksujemy jajka, serek waniliowy, rozpuszczone masło i cukier aż do uzyskania jednolitej masy. Stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy lub miksujemy na niskich obrotach, aż składniki się połączą.
 

 

 

Krok 2: Dodajemy borówki do ciasta

Dodajemy borówki do ciasta

Dodajemy borówki i mieszamy. Na patelni rozpuszczamy niewielką ilość tłuszczu (masło klarowane lub olej rzepakowy).

 


 

Krok 3: Smażymy placki na patelni

Smażymy placki na patelni

Wykładamy porcję ciasta i smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z jogurtem naturalnym, owocami bądź sosem owocowym.

 

 

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Gość Gość
    1092 dni temu
    niedobre

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1965 dni temu
    Za dużo borówek w przepisie, ciasto przez to jest za rzadkie i placuszki są mało słodkie i mało smaczne

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2409 dni temu
    ten serek to ile gram? bo bo rozne gramatury

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2409 dni temu
    150 gramów :) czyli w sumie potrzebnych jest 450 g.

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!