Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Dodajemy do masy mąkę z proszkiem do pieczenia
Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy. W misce miksujemy jajka, serek waniliowy, rozpuszczone masło i cukier aż do uzyskania jednolitej masy. Stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy lub miksujemy na niskich obrotach, aż składniki się połączą.
Krok 2: Dodajemy borówki do ciasta
Dodajemy borówki i mieszamy. Na patelni rozpuszczamy niewielką ilość tłuszczu (masło klarowane lub olej rzepakowy).
Krok 3: Smażymy placki na patelni
Wykładamy porcję ciasta i smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z jogurtem naturalnym, owocami bądź sosem owocowym.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Śledzie po kaszubsku
- Jajka na miękko
- Klasyczna sałatka grecka
- Zupa grzybowa z makaronem
- Burek ze szpinakiem
- Makówki śląskie
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Sałatka gyros
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Pierniki
- Boczek pieczony
- Pieczona ryba po grecku
- Golonka pieczona po bawarsku
- Krokiety z mięsem
- Guacamole
- Ciasto na pierogi
- Spaghetti carbonara
- Kutia
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl



Komentarze (4)
1419 dni temu
niedobre
Odpowiedz
2291 dni temu
Za dużo borówek w przepisie, ciasto przez to jest za rzadkie i placuszki są mało słodkie i mało smaczne
Odpowiedz
2735 dni temu
ten serek to ile gram? bo bo rozne gramatury
Odpowiedz
2735 dni temu
150 gramów :) czyli w sumie potrzebnych jest 450 g.