Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Dodajemy do masy mąkę z proszkiem do pieczenia
Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy. W misce miksujemy jajka, serek waniliowy, rozpuszczone masło i cukier aż do uzyskania jednolitej masy. Stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy lub miksujemy na niskich obrotach, aż składniki się połączą.
 
Krok 2: Dodajemy borówki do ciasta
Dodajemy borówki i mieszamy. Na patelni rozpuszczamy niewielką ilość tłuszczu (masło klarowane lub olej rzepakowy).
 
Krok 3: Smażymy placki na patelni
Wykładamy porcję ciasta i smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z jogurtem naturalnym, owocami bądź sosem owocowym.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Śledzie po kaszubsku
 - Jajka na miękko
 - Klasyczna sałatka grecka
 - Zupa grzybowa z makaronem
 - Burek ze szpinakiem
 - Makówki śląskie
 - Bardzo puszysty sernik z wiaderka
 - Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
 - Sałatka gyros
 - Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
 - Pierniki
 - Boczek pieczony
 - Pieczona ryba po grecku
 - Golonka pieczona po bawarsku
 - Krokiety z mięsem
 - Guacamole
 - Ciasto na pierogi
 - Spaghetti carbonara
 - Kutia
 - Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
 
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
	
 


				
				
				
				
				
				
				
				
    
Komentarze (4)
1419 dni temu
niedobre
Odpowiedz
2291 dni temu
Za dużo borówek w przepisie, ciasto przez to jest za rzadkie i placuszki są mało słodkie i mało smaczne
Odpowiedz
2736 dni temu
ten serek to ile gram? bo bo rozne gramatury
Odpowiedz
2736 dni temu
150 gramów :) czyli w sumie potrzebnych jest 450 g.