Kornelia Wądołowska

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Dodajemy do masy mąkę z proszkiem do pieczenia

Dodajemy do masy mąkę z proszkiem do pieczenia

Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy. W misce miksujemy jajka, serek waniliowy, rozpuszczone masło i cukier aż do uzyskania jednolitej masy. Stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy lub miksujemy na niskich obrotach, aż składniki się połączą.
 

 

 

Krok 2: Dodajemy borówki do ciasta

Dodajemy borówki do ciasta

Dodajemy borówki i mieszamy. Na patelni rozpuszczamy niewielką ilość tłuszczu (masło klarowane lub olej rzepakowy).

 


 

Krok 3: Smażymy placki na patelni

Smażymy placki na patelni

Wykładamy porcję ciasta i smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z jogurtem naturalnym, owocami bądź sosem owocowym.

 

 

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    135 dni temu
    ten serek to ile gram? bo bo rozne gramatury

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    135 dni temu
    150 gramów :) czyli w sumie potrzebnych jest 450 g.

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram