zobacz film

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Żółtka ucieramy z cukrem 

Łączymy składniki marynaty

Żółtka oddzielamy od białek. Do żółtek i białek dodajemy po łyżce cukru. 

Żółtka ucieramy dokładnie z cukrem. Wlewamy jogurt, mieszamy. Dodajemy partiami mąkę. Następnie sodę oczyszczoną lub proszek do pieczenia. Dolewamy olej i dobrze mieszamy.  Białka ubijamy na puszystą pianę (najlepiej ubiją się schłodzone), dodajemy do żółtek i bardzo delikatnie mieszamy.
 

 

Krok 2: Smażymy placuszki partiami 

 Farsz nakładamy na schab

Ciasto wylewamy partiami na natłuszczoną i rozgrzaną patelnię. Smażymy na złoty kolor.

Na drugą patelnię wylewamy sok pomarańczowy. Dodajemy imbir pokrojony w plastry, odrobinę likieru kokosowego oraz skórkę z limonki. Gotujemy, aż sos zredukuje się o połowę. 
 

 

 

Krok 3: Do sosu dodajemy masło w kawałkach, sok i skórkę z limonki 

Łączymy składniki marynaty

Dodajemy schłodzone masło pokrojone na kawałki, odrobinę skórki z limonki i soku według uznania. Mieszamy. Na koniec dodajemy posiekaną kolendrę. Racuszki podajemy z sosem pomarańczowym.

 

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • ANNA ANNA
    207 dni temu
    Takie zwykle racuchy a takie NIEZWYKLE !!! Niebo w g-----e .Polecam bardzo i dziekuje Karol ;-)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram