Biała kiełbasa nadziewana śliwkami z grilla
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Śliwki przekrawamy na pół i moczymy w brandy – zostawiamy je ok. godzinę, żeby nasiąkły.

Kiełbasa

Kiełbasę nacinamy delikatnie w poprzek i grillujemy 2 minuty z każdej strony.

Czosnek kroimy w plasterki. Następnie każdą z kiełbas nacinamy wzdłuż do 2/3 głębokości i faszerujemy plasterkami czosnku oraz osączonymi z brandy śliwkami − całość spinamy wykałaczkami tak, aby farsz nie wypadł.

Siekamy świeży majeranek. Grillujemy przez kolejne 10 min.

Jak podawać

Przed podaniem posypujemy świeżym majerankiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • iu6rtd iu6rtd
    3175 dni temu
    Chcesz by kiłbasa lepiej smakowała, kup żur za 1.50 w sklepie i polej na początku grillowania

    odpowiedz

  • Tim Tim
    3571 dni temu
    Witam :) wiecie może czy w "Serii bez E" jest biała kiełbasa? Bo ten przepis i zdjęcia skłoniły mnie do takiego przygotowania kiełbaski na grilla ;)

    odpowiedz

  • tarasta tarasta
    3582 dni temu
    Dobrze wychodzi rowniez z kielbasa zywiecka PIKOKA :D ludziska zajadali az slinka ciekla :D

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3634 dni temu
    lev, polecamy suszone!

    odpowiedz

  • lev lev
    3634 dni temu
    mmm wygląda super smacznie, a jakie śliweczki sa najlepsze wedozne czy suszone? kielbaske mam już, chyba od Kani, wygląda smakowicie, mam nadieje, ze nas nie zaleje na tym grillu

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!