Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Śliwki przekrawamy na pół i moczymy w brandy – zostawiamy je ok. godzinę, żeby nasiąkły.
Kiełbasa
Kiełbasę nacinamy delikatnie w poprzek i grillujemy 2 minuty z każdej strony.
Czosnek kroimy w plasterki. Następnie każdą z kiełbas nacinamy wzdłuż do 2/3 głębokości i faszerujemy plasterkami czosnku oraz osączonymi z brandy śliwkami − całość spinamy wykałaczkami tak, aby farsz nie wypadł.
Siekamy świeży majeranek. Grillujemy przez kolejne 10 min.
Jak podawać
Przed podaniem posypujemy świeżym majerankiem.
Zobacz podobne
przepisy
Ziemniaki z grilla
Zwykły ziemniak zmieniony w gwiazdę grilla, ozdobę stołu i smakowite danie główne dla wegetarian.
Młode ziemniaki z grilla w boczku
Ziemniaki z rusztu to smakowity dodatek, który przygotujesz w kilka chwil. Owiń warzywa boczkiem, ugrilluj i… gotowe!
Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.
Grillowane szaszłyki z boczku i kiełbasy
Boczek, kiełbasa, cebula i doskonale dobrana mieszanka przypraw - oto sposób na udane szaszłyki z grilla.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Eskalopki w cieście ze śliwkami
- Nogi kaczki ze śliwkami suszonymi i purée z zielonego groszku
- Petit salé, czyli francuska potrawka z peklowaną wieprzowiną i soczewicą
- Plastry smażonego schabu z chorizo i oliwkami z zapiekanką z kalarepy
- Piwno-arbuzowy koktajl
- Karp duszony w kiszonej kapuście
- Jesienna sałatka ze smażonymi boczniakami
- Wątróbki drobiowe ze smażonymi truskawkami i morelami z plackami
- Delikatne kotlety mielone z serem pleśniowym i szpinak z suszonymi pomidorami
- Faszerowana kalarepa
- Podpłomyki z koprem włoskim i brzoskwinią
- Bezglutenowe ciasto śliwkowe
- Faszerowana dynia piżmowa
- Minitarty ze śliwkami, figami i serem pleśniowym
- Wytrawna konfitura z pomidorów z imbirem i limonką
- Filet z pstrąga w szynce szwarcwaldzkiej z szałwią i szparagami
- Kluski śląskie z jarmużem i wędzonym pstrągiem
- Pieczone gołąbki z sosem musztardowym
- Słodka pizza owocowa
- Filet z pstrąga łososiowego z sosem maślanym i zapiekanką bakłażanowo-pomidorową
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Sałatka z kaszą gryczaną, pieczarkami i czerwoną fasolą
- Indyk caprese
- Makaron z sosem brzoskwiniowo-pomidorowym
- Pizza z czekoladą
- Mus jabłkowo-pigwowy z serkiem waniliowym
- Chili sin carne con tofu
- Masło kasztanowe
- Papiloty z dorsza
- Sok „Zielony Detoks”
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
3385 dni temu
Chcesz by kiłbasa lepiej smakowała, kup żur za 1.50 w sklepie i polej na początku grillowania
odpowiedz
3782 dni temu
Witam :) wiecie może czy w "Serii bez E" jest biała kiełbasa? Bo ten przepis i zdjęcia skłoniły mnie do takiego przygotowania kiełbaski na grilla ;)
odpowiedz
3792 dni temu
Dobrze wychodzi rowniez z kielbasa zywiecka PIKOKA :D ludziska zajadali az slinka ciekla :D
odpowiedz
3844 dni temu
lev, polecamy suszone!
odpowiedz
3844 dni temu
mmm wygląda super smacznie, a jakie śliweczki sa najlepsze wedozne czy suszone? kielbaske mam już, chyba od Kani, wygląda smakowicie, mam nadieje, ze nas nie zaleje na tym grillu
odpowiedz