Biała kiełbasa nadziewana śliwkami z grilla
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Śliwki przekrawamy na pół i moczymy w brandy – zostawiamy je ok. godzinę, żeby nasiąkły.

Kiełbasa

Kiełbasę nacinamy delikatnie w poprzek i grillujemy 2 minuty z każdej strony.

Czosnek kroimy w plasterki. Następnie każdą z kiełbas nacinamy wzdłuż do 2/3 głębokości i faszerujemy plasterkami czosnku oraz osączonymi z brandy śliwkami − całość spinamy wykałaczkami tak, aby farsz nie wypadł.

Siekamy świeży majeranek. Grillujemy przez kolejne 10 min.

Jak podawać

Przed podaniem posypujemy świeżym majerankiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • iu6rtd iu6rtd
    3385 dni temu
    Chcesz by kiłbasa lepiej smakowała, kup żur za 1.50 w sklepie i polej na początku grillowania

    odpowiedz

  • Tim Tim
    3782 dni temu
    Witam :) wiecie może czy w "Serii bez E" jest biała kiełbasa? Bo ten przepis i zdjęcia skłoniły mnie do takiego przygotowania kiełbaski na grilla ;)

    odpowiedz

  • tarasta tarasta
    3792 dni temu
    Dobrze wychodzi rowniez z kielbasa zywiecka PIKOKA :D ludziska zajadali az slinka ciekla :D

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3844 dni temu
    lev, polecamy suszone!

    odpowiedz

  • lev lev
    3844 dni temu
    mmm wygląda super smacznie, a jakie śliweczki sa najlepsze wedozne czy suszone? kielbaske mam już, chyba od Kani, wygląda smakowicie, mam nadieje, ze nas nie zaleje na tym grillu

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!