Chleb pełnoziarnisty z nasionami

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • termorobota MC Smart
  • keksówkę
  • bawełnianą ściereczkę

Przygotuj wcześniej:

Wodę podgrzej, aby była ciepła, ale nie gorąca.

Sposób przygotowania:

KROK 1: WSTĘPNIE MIESZAMY SKŁADNIKI CIASTA

Do pojemnika miksującego wlewamy ciepłą wodę oraz dodajemy mąkę, sól i drożdże. Całość mieszamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 15 sekund / obroty 5.

KROK 2: WYRABIAMY CIASTO

Do wstępnie wymieszanego ciasta dodajemy wszystkie pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto – wybieramy program ugniatanie / twarde ciasto / 3 minuty.

KROK 3: PIECZEMY CHLEB

Wyrobione ciasto przekładamy do natłuszczonej keksówki i przykrywamy je bawełnianą ściereczką. Tak przygotowany chleb wkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia rano chleb pieczemy przez ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 230°C.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!