
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- keksówkę
- bawełnianą ściereczkę
Przygotuj wcześniej:
Wodę podgrzej, aby była ciepła, ale nie gorąca.
Sposób przygotowania:
KROK 1: WSTĘPNIE MIESZAMY SKŁADNIKI CIASTA
Do pojemnika miksującego wlewamy ciepłą wodę oraz dodajemy mąkę, sól i drożdże. Całość mieszamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 15 sekund / obroty 5.
KROK 2: WYRABIAMY CIASTO
Do wstępnie wymieszanego ciasta dodajemy wszystkie pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto – wybieramy program ugniatanie / twarde ciasto / 3 minuty.
KROK 3: PIECZEMY CHLEB
Wyrobione ciasto przekładamy do natłuszczonej keksówki i przykrywamy je bawełnianą ściereczką. Tak przygotowany chleb wkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia rano chleb pieczemy przez ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 230°C.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pieczona ryba po grecku
- Pierniki
- Jajka na miękko
- Ciasto na pierogi
- Sałatka gyros
- Klasyczna sałatka grecka
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto marchewkowe
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Kutia
- Golonka pieczona po bawarsku
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Makówki śląskie
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ryba z piekarnika
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)