
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- keksówkę
- bawełnianą ściereczkę
Przygotuj wcześniej:
Wodę podgrzej, aby była ciepła, ale nie gorąca.
Sposób przygotowania:
KROK 1: WSTĘPNIE MIESZAMY SKŁADNIKI CIASTA
Do pojemnika miksującego wlewamy ciepłą wodę oraz dodajemy mąkę, sól i drożdże. Całość mieszamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 15 sekund / obroty 5.
KROK 2: WYRABIAMY CIASTO
Do wstępnie wymieszanego ciasta dodajemy wszystkie pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto – wybieramy program ugniatanie / twarde ciasto / 3 minuty.
KROK 3: PIECZEMY CHLEB
Wyrobione ciasto przekładamy do natłuszczonej keksówki i przykrywamy je bawełnianą ściereczką. Tak przygotowany chleb wkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia rano chleb pieczemy przez ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 230°C.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Tiramisu pistacjowe z truskawkami
- Sałatka colesław z czerwonej kapusty
- Bruschetta z pomidorami
- Zupa gyros
- Jak przygotować sos holenderski?
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Corn dog
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Spaghetti carbonara
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Butter chicken
- Ziemniaki z grilla
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)