Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- keksówkę o długości ok. 26 cm
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 175°C
Przygotuj wcześniej:
Olej kokosowy przechowujemy w temperaturze pokojowej.
Sposób przygotowania:
KROK 1: MIESZANIE MOKRYCH SKŁADNIKÓW
Do pojemnika miksującego włożyć olej kokosowy o temperaturze pokojowej i roztapiać go (z zatkniętą miarką) 3 minuty/prędkość 1/60°C. Dodać syrop klonowy i 350 ml wody o temperaturze pokojowej i mieszać (z zatkniętą miarką) 30 sekund/prędkość 5.
KROK 2: ŁĄCZENIE MOKRYCH I SUCHYCH SKŁADNIKÓW
Dodać ziarna słonecznika, siemię lniane, migdały, płatki owsiane, nasiona chia, łupiny babki jajowatej i 1 łyżeczkę soli. Mieszać składniki (z zatkniętą miarką), ustawiwszy mieszanie/1 minuta/prędkość 3. Masę zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika i ponownie mieszać (z zatkniętą miarką), ustawiwszy mieszanie/30 sekund/prędkość 3.
KROK 3: FORMOWANIE CHLEBA
Formę keksową wyścielić papierem do pieczenia. Masę przekładać porcjami do formy, mocno przyciskając każdą porcję. Ciasto w formie odstawić pod przykryciem na 8 godzin.
KROK 4: PIECZENIE CHLEBA
Rozgrzać piekarnik do 175°C. Piec chleb 20 minut, wyjąć z formy razem z papierem, umieścić na blasze i piec jeszcze 35 minut. Chleb ostudzić na kratce do ciasta. W szczelnie zamykanej puszce chleb zachowuje świeżość 5 dni.
RADY
Pokrojony na kromki life changing bread bez problemu daje się zamrażać.
Migdały można zastępować orzechami laskowymi, orzechami brazylijskimi i orzechami włoskimi.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Śledzie po kaszubsku
- Makówki śląskie
- Ciasto na pierogi
- Krokiety z mięsem
- Pierniki
- Łazanki
- Uszka z grzybami
- Śledź w oleju
- Piernik świąteczny
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciasto marchewkowe
- Ryba z piekarnika
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Guacamole
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Mini burgery
- Ryba po japońsku
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)