
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- bawełnianą ściereczkę
- piekarnik z funkcją termoobiegu rozgrzany do temp. 220°C
- blachę do pieczenia
- keksówkę wypełnioną ciepłą wodą
Przygotuj wcześniej:
Wodę podgrzej, aby była letnia.
Sposób przygotowania:
KROK 1: ŁĄCZYMY WODĘ Z MĄKĄ
Do pojemnika miksującego wlewamy wodę i wsypujemy mąkę. Całość mieszamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 30 sekund / obroty 5. Połączone składniki zostawiamy w pojemniku miksującym z zamkniętą pokrywą na ok. 40 minut.
KROK 2: WYRABIAMY CIASTO
Po upływie 40 minut do pojemnika miksującego dodajemy drożdże i sól i wyrabiamy ciasto, używając programu ugniatanie / ciasto twarde / czas 4 minuty. Następnie ponownie wybieramy ten sam program i ustawienia i ugniatamy ciasto przez 2 minuty.
KROK 3: CIASTO WYRASTA
Gotowe ciasto przekładamy do miski oprószonej mąką, przykrywamy ją bawełnianą ściereczką i odstawiamy na ok. 2 godziny, aby ciasto wyrosło (ciasto powinno podwoić swoją objętość).
KROK 4: PIECZEMY CHLEB
Ciasto przekładamy na blachę obficie oprószoną mąką i formujemy z niego bochenek. Następnie na spodzie piekarnika ustawiamy keksówkę z ciepłą wodą, a blachę z chlebem na środkowym ruszcie. Chleb pieczemy przez ok. 50 minut – powinien wydawać głuchy odgłos po postukaniu w spód.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Gruszki w syropie
- Gnocchi własnej roboty
- Grochówka wojskowa
- Sałatka gyros
- Grillowana cukinia
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Pinsa verde
- Sos słodko-kwaśny
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Wrap z łososiem i warzywami
- Makaron z serem burrata
- Pizza z tortilli
- Pieczone ziemniaki z kiełbasą i cukinią
- Domowa pasta jajeczna
- Sos do pizzy
- Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
- Sałatka z ryżem i tuńczykiem
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)