Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- bawełnianą ściereczkę
- piekarnik z funkcją termoobiegu rozgrzany do temp. 220°C
- blachę do pieczenia
- keksówkę wypełnioną ciepłą wodą
Przygotuj wcześniej:
Wodę podgrzej, aby była letnia.
Sposób przygotowania:
KROK 1: ŁĄCZYMY WODĘ Z MĄKĄ
Do pojemnika miksującego wlewamy wodę i wsypujemy mąkę. Całość mieszamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 30 sekund / obroty 5. Połączone składniki zostawiamy w pojemniku miksującym z zamkniętą pokrywą na ok. 40 minut.
KROK 2: WYRABIAMY CIASTO
Po upływie 40 minut do pojemnika miksującego dodajemy drożdże i sól i wyrabiamy ciasto, używając programu ugniatanie / ciasto twarde / czas 4 minuty. Następnie ponownie wybieramy ten sam program i ustawienia i ugniatamy ciasto przez 2 minuty.
KROK 3: CIASTO WYRASTA
Gotowe ciasto przekładamy do miski oprószonej mąką, przykrywamy ją bawełnianą ściereczką i odstawiamy na ok. 2 godziny, aby ciasto wyrosło (ciasto powinno podwoić swoją objętość).
KROK 4: PIECZEMY CHLEB
Ciasto przekładamy na blachę obficie oprószoną mąką i formujemy z niego bochenek. Następnie na spodzie piekarnika ustawiamy keksówkę z ciepłą wodą, a blachę z chlebem na środkowym ruszcie. Chleb pieczemy przez ok. 50 minut – powinien wydawać głuchy odgłos po postukaniu w spód.
Zobacz podobne
przepisy
Bezglutenowy chleb z orzechami i żurawiną
Przekonaj się, że pieczenie bez glutenu nie musi być trudne! Przygotuj bezglutenowy chleb z ziarnami według przepisu Pawła i ciesz się smakiem domowego pieczywa, z którym każde śniadanie nabiera wartości.
Ser pavé zapiekany w chlebie
Ten pieczony chlebek można przygotować w wielu odsłonach, ale warto wypróbować go w wersji z serem pavé du vivarois. Jest on wyjątkowo kremowy, o charakterystycznym śmietankowym wnętrzu i doskonale pasuje do szynki jambon d'auvergne.
Chleb orkiszowy
Niezwykle prosty w przygotowaniu i sycący chleb orkiszowy z dodatkiem ziaren. Idealny do przygotowania kanapek dla całej rodziny.
Pełnoziarnisty chleb pszenno-żytni z ziarnami słonecznika
Najlepszy pomysł na śniadanie? Domowy chleb pszenno-żytni! Ten według przepisu Pawła ma chrupiącą skórkę, jest pełen ziaren słonecznika i naprawdę zachwyca smakiem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kapusta z grochem
- Wegańska ryba po grecku
- Ryba po japońsku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Sałatka gyros
- Sernik krakowski
- Świąteczne pierniczki
- Śledzie po kaszubsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto marchewkowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)