
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- wok
Przygotuj wcześniej:
Ryż ugotuj we wrzącej, osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Sposób przygotowania:
KROK 1: SMAŻYMY WARZYWA
Marchewki obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół i kroimy w cienkie słupki (julienne). Pieczarki oczyszczamy i przekrawamy na pół. Dymkę siekamy. W woku rozgrzewamy 2 łyżki oleju i krótko (ok. 2 minut) smażymy warzywa, cały czas mieszając, aby się nie przypaliły.
KROK 2: PANIERUJEMY TOFU
Tofu kroimy w poprzek na 8 plastrów. Do jednej miski przesypujemy mąkę, w drugiej bełtamy jajko, a w trzeciej mieszamy panierkę panko z wiórkami kokosowymi. Każdy kawałek tofu obtaczamy najpierw w mące, następnie w jajku, a na koniec w panko i wiórkach kokosowych.
KROK 3: SMAŻYMY TOFU
Na patelni rozgrzewamy olej. Tofu smażymy po ok. 2 minuty z każdej strony, aż będzie chrupiące.
KROK 4: PODAJEMY DANIE
Ryż przekładamy do misek. Następnie układamy na nim smażone warzywa i tofu. Całość doprawiamy sosem sriracha i sosem sojowym do smaku.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Śledź w oleju
- Pieczona ryba po grecku
- Guacamole
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Makówki śląskie
- Ryba z piekarnika
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Spaghetti carbonara
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Mini burgery
- Makowiec japoński
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Klasyczna sałatka grecka
- Pistacjowy sernik baskijski
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Świąteczne pierniczki
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Domek z piernika
- Śledzie po kaszubsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)