
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- wok
Przygotuj wcześniej:
Ryż ugotuj we wrzącej, osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Sposób przygotowania:
KROK 1: SMAŻYMY WARZYWA
Marchewki obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół i kroimy w cienkie słupki (julienne). Pieczarki oczyszczamy i przekrawamy na pół. Dymkę siekamy. W woku rozgrzewamy 2 łyżki oleju i krótko (ok. 2 minut) smażymy warzywa, cały czas mieszając, aby się nie przypaliły.
KROK 2: PANIERUJEMY TOFU
Tofu kroimy w poprzek na 8 plastrów. Do jednej miski przesypujemy mąkę, w drugiej bełtamy jajko, a w trzeciej mieszamy panierkę panko z wiórkami kokosowymi. Każdy kawałek tofu obtaczamy najpierw w mące, następnie w jajku, a na koniec w panko i wiórkach kokosowych.
KROK 3: SMAŻYMY TOFU
Na patelni rozgrzewamy olej. Tofu smażymy po ok. 2 minuty z każdej strony, aż będzie chrupiące.
KROK 4: PODAJEMY DANIE
Ryż przekładamy do misek. Następnie układamy na nim smażone warzywa i tofu. Całość doprawiamy sosem sriracha i sosem sojowym do smaku.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Ekspresowe banoffee z mascarpone
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Grillowana cukinia
- Pinsa verde
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Sos słodko-kwaśny
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Wrap z łososiem i warzywami
- Makaron z serem burrata
- Pizza z tortilli
- Pieczone ziemniaki z kiełbasą i cukinią
- Domowa pasta jajeczna
- Sos do pizzy
- Sałatka z ryżem i tuńczykiem
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
- Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
- Gnocchi z kurczakiem i warzywami
- Zupa krem z brokułów
- Babeczka z mikrofali na 3 sposoby
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)