Ciasto mascarpone z owocami

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • termorobota kuchennego MC Smart
  • sitko o drobnych oczkach
  • foremkę o wymiarach ok. 22 x 25 cm
  • papier do pieczenia
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

Przygotuj wcześniej:

Wszystkie składniki przechowuj w temperaturze pokojowej. Jajka wbij do miski.

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SUCHE SKŁADNIKI

Do pojemnika miksującego przez sitko o drobnych oczkach przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Następnie dodajemy cukier i sól. Składniki mieszamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 4 sekundy / obroty 4. Gotowe składniki przekładamy do miski.

KROK 2: MIESZAMY MASŁO, MASCARPONE I JAJKA

W pojemniku miksującym umieszczamy masło pokrojone w kostkę i roztapiamy je, korzystając z programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 minut / temperatura 70°C / obroty 1. Następnie do masła dodajemy serek mascarpone i mieszamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 40 sekund / obroty 4. Po 20 sekundach przez otwór w pokrywie dodajemy jajka.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO

Do pojemnika miksującego wsypujemy suche składniki i mieszamy je za pomocą programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 15 sekund / obroty 5. Do tak przygotowanego ciasta dodajemy owoce i całość delikatnie mieszamy kopystką.

KROK 4: PIECZEMY CIASTO

Ciasto przelewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C przez ok. 45-50 minut lub do momentu, gdy patyczek włożony w środek ciasta będzie suchy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!