
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota kuchennego MC Smart
- sitko o drobnych oczkach
- foremkę o wymiarach ok. 22 x 25 cm
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Przygotuj wcześniej:
Wszystkie składniki przechowuj w temperaturze pokojowej. Jajka wbij do miski.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SUCHE SKŁADNIKI
Do pojemnika miksującego przez sitko o drobnych oczkach przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Następnie dodajemy cukier i sól. Składniki mieszamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 4 sekundy / obroty 4. Gotowe składniki przekładamy do miski.
KROK 2: MIESZAMY MASŁO, MASCARPONE I JAJKA
W pojemniku miksującym umieszczamy masło pokrojone w kostkę i roztapiamy je, korzystając z programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 minut / temperatura 70°C / obroty 1. Następnie do masła dodajemy serek mascarpone i mieszamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 40 sekund / obroty 4. Po 20 sekundach przez otwór w pokrywie dodajemy jajka.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Do pojemnika miksującego wsypujemy suche składniki i mieszamy je za pomocą programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 15 sekund / obroty 5. Do tak przygotowanego ciasta dodajemy owoce i całość delikatnie mieszamy kopystką.
KROK 4: PIECZEMY CIASTO
Ciasto przelewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C przez ok. 45-50 minut lub do momentu, gdy patyczek włożony w środek ciasta będzie suchy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ryba po japońsku
- Makowiec japoński
- Ciasto na pierogi
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Jajka na miękko
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Sałatka gyros
- Łazanki
- Uszka z grzybami
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Sernik pistacjowy
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Guacamole
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
299 dni temu
Bardzo pyszne !
Odpowiedz