Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- formę o wymiarach 25 x 18 cm
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ROZTAPIAMY CZEKOLADĘ W KĄPIELI WODNEJ
Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i wkładamy do miski. Do garnka wlewamy wodę, którą zagotowujemy i wyłączamy. Na garnek nakładamy miskę z czekoladą. Ważne, aby dno miski nie dotykało wody. Czekoladę pozostawiamy do roztopienia się pod wpływem pary. Od czasu do czasu mieszamy.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ
Do miski dodajemy ser mascarpone, śmietankę, rozpuszczoną białą czekoladę oraz 35 g wiórków kokosowych. Całość miksujemy do połączenia się składników.
KROK 3: PRZEKŁADAMY CIASTO
Masę dzielimy na 3 części. Dno foremki wykładamy herbatnikami, smarujemy dżemem z czarnej porzeczki (100 g) i wykładamy część masy kokosowej. Czynność powtarzamy, tworząc drugą warstwę ciasta. Układamy ponownie herbatniki i wykładamy pozostałą część kremu. Wierzch obsypujemy wiórkami kokosowymi (15 g) i ozdabiamy wedle uznania np. kokosowymi kuleczkami. Schładzamy w lodówce, najlepiej przez całą noc.
Zobacz podobne
przepisy
Ciasto cynamonowe z gruszkami
Prosty sposób na oryginalny wypiek! Soczyste gruszki ukryte w aromatycznym, cynamonowym cieście zaskakują smakiem.
Ciasto czekoladowo-owsiane
Prosty w wykonaniu, smaczny placek na bazie płatków owsianych z dodatkiem czekolady deserowej i chrupiących orzechów.
Ciasto korzenne z pomarańczową nutką
Łatwy w przygotowaniu, bardzo aromatyczny wypiek z suszonymi morelami i warstwą gęstego lukru. Rozpływa się w ustach!
Ciasto kokosowo-ananasowe
Niesamowicie intensywne i różnorodne w smaku ciasto z musem czekoladowym, kokosowym i kremem angielskim. Lekkie i pyszne.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Szparagi z ziemniaczanym purée z trybulą
- Gęś z farszem i pureé dyniowym z dodatkiem gruszek z borówkami
- Crostini z serkiem, ogórkiem i łososiem
- Krokiety z szynką serrano
- Wegańskie florentynki
- Pulpety z indyka w sosie kurkowym
- Sok pomarańczowo-marchewkowo-jabłkowy z kurkumą
- Wrapy z kurczakiem w sosie mango
- Sałatka z tuńczykiem i makaronem – przepis
- Gulasz ekstra z dzika w gęstym sosie z ziemniakami
- Grillowane wegekiełbaski z sosem miodowo-pomidorowym
- Wegańska pieczeń z dyni
- Warkocz z ciasta francuskiego z szynką
- Sałatka z homara z arbuzem
- Bulion wołowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
229 dni temu
Nie polecam, masa się zwarzyła.
odpowiedz