Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- patelnię
PRZYGOTOWANIE:
KROK 1: KROIMY MELON I BAZYLIĘ
Melon obieramy ze skóry i kroimy w plasterki. Bazylię myjemy, osuszamy i kroimy w paseczki. Odstawiamy składniki na bok.
KROK 2: OPIEKAMY PIECZYWO
Kromki pieczywa smarujemy oliwą i opiekamy na rozgrzanej patelni z obydwu stron aż do uzyskania złotego koloru. Grzanki zdejmujemy z patelni.
KROK 3: NAKŁADAMY SKŁADNIKI NA PIECZYWO
Na 4 kromki kładziemy plastry szynki i melona, a następnie posypujemy bazylią.
Zobacz podobne
przepisy
Crostini z szynką i brzoskwiniami
Chrupiące, złociste grzanki ze smakowitymi dodatkami – przekąska, która sprawdzi się na każdym przyjęciu.
Crostini z serem brie i miechunką
Chrupiące kawałki bagietki z oryginalną kompozycją dodatków. Pyszna przekąska dla wielbicieli dobrego smaku.
Kanapeczki z pastą z pieczonej flądry, suszonych pomidorów i papryki
Pyszna przekąska w postaci małych kanapeczek z pastą o włoskim charakterze.
Crostini z mango i awokado
Pyszne, chrupiące grzanki z dodatkami to świetny pomysł na małą przekąskę w ciągu dnia. Wypróbuj koniecznie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Wegańska ryba po grecku
- Sałatka gyros
- Domek z piernika
- Świąteczne pierniczki
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Błyskawiczne pierniczki
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciasto marchewkowe
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ryba po japońsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Przekąski sylwestrowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)