Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- patelnię
PRZYGOTOWANIE:
KROK 1: KROIMY MELON I BAZYLIĘ
Melon obieramy ze skóry i kroimy w plasterki. Bazylię myjemy, osuszamy i kroimy w paseczki. Odstawiamy składniki na bok.
KROK 2: OPIEKAMY PIECZYWO
Kromki pieczywa smarujemy oliwą i opiekamy na rozgrzanej patelni z obydwu stron aż do uzyskania złotego koloru. Grzanki zdejmujemy z patelni.
KROK 3: NAKŁADAMY SKŁADNIKI NA PIECZYWO
Na 4 kromki kładziemy plastry szynki i melona, a następnie posypujemy bazylią.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Spaghetti carbonara
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ryba z piekarnika
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Jajka na miękko
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Przekąski sylwestrowe
- Sernik pistacjowy
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Piernik świąteczny
- Makówki śląskie
- Golonka pieczona po bawarsku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Uszka z grzybami
- Ryba po japońsku
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (0)