Cytrusowy pieczony leszcz
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Cytrynę dokładnie myjemy i szorujemy. Z połowy ścieramy skórkę i wyciskamy sok. Składniki łączymy z ziołami prowansalskimi i oliwą z oliwek. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Marynatą nacieramy płaty leszcza i odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.

Rybę układamy w naczyniu żaroodpornym. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C na około 20-30 minut.

Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami i sałatą z winegretem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    825 dni temu
    Ja piekłem bez i lajtowo soczysta ;)

    odpowiedz

  • Aga Aga
    825 dni temu
    Witam Czy naczynie żaroodporne przykrywamy? Ja zawsze boję się że ryba się wysuszy i najczęściej gdy ją piekę to albo w folii aluminiowej albo w rękawie.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    825 dni temu
    Ago, nie ma takiej potrzeby :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram