Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Cytrynę dokładnie myjemy i szorujemy. Z połowy ścieramy skórkę i wyciskamy sok. Składniki łączymy z ziołami prowansalskimi i oliwą z oliwek. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Marynatą nacieramy płaty leszcza i odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.
Rybę układamy w naczyniu żaroodpornym. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C na około 20-30 minut.
Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami i sałatą z winegretem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Makowiec japoński
- Łazanki
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Sernik pistacjowy
- Jajka na miękko
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Krokiety z mięsem
- Domek z piernika
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ryba z piekarnika
- Boczek pieczony
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Pierniki
- Śledź w oleju
- Kutia
- Guacamole
- Ryba po japońsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (3)
3450 dni temu
Ja piekłem bez i lajtowo soczysta ;)
Odpowiedz
3451 dni temu
Witam Czy naczynie żaroodporne przykrywamy? Ja zawsze boję się że ryba się wysuszy i najczęściej gdy ją piekę to albo w folii aluminiowej albo w rękawie.
Odpowiedz
3451 dni temu
Ago, nie ma takiej potrzeby :)