![Cytrusowy pieczony leszcz Cytrusowy pieczony leszcz](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/72d8d35cd489-db9abe4652-KUCHNIA_LIDLA_LESZCZ_199350357_RGB_OK_1250x700.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Cytrynę dokładnie myjemy i szorujemy. Z połowy ścieramy skórkę i wyciskamy sok. Składniki łączymy z ziołami prowansalskimi i oliwą z oliwek. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Marynatą nacieramy płaty leszcza i odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.
Rybę układamy w naczyniu żaroodpornym. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C na około 20-30 minut.
Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami i sałatą z winegretem.
Zobacz podobne
przepisy
Okoń morski z grilla z masłem musztardowym, ziemniakami z grilla i z pesto bazyliowym
Wypróbuj przepis Karola Okrasy na okonia morskiego z grilla z pysznymi dodatkami!
![Okoń morski z grilla z masłem musztardowym, ziemniakami z grilla i z pesto bazyliowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/15c76c96d809-480f2f48b3-RYBY_MARCIN_17113_2015072339152_RGB_OK.webp)
Śledź w boczku z prażoną cebulką z rodzynkami
Smakowite płaty śledziowe owinięte boczkiem, a do tego prażona cebulka z jabłkiem i suszonymi owocami – to musi być pyszne!
![Śledź w boczku z prażoną cebulką z rodzynkami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/06a0f546417c-05b27e266b-Beautyshoty_Ryby_08_lipiec_17713_6319_RGB_OK.webp)
Halibutowe kąski w ziołowym cieście
Kawałki halibuta podane z domowym sosem słodko-kwaśnym świetnie sprawdzą się podczas spotkania z przyjaciółmi!
![Halibutowe kąski w ziołowym cieście](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/32dba92bece0-34fa2c6bd2-17713-ksiazka-ryby-beautyshoty13261_RGB_OK.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Dorada faszerowana pastą pomidorową z ryżem i ogórkiem
Doprawiona tymiankiem i pastą pomidorową rybna uczta – nie tylko dla fanów zdrowego odżywiania i dbania o linię.
![Dorada faszerowana pastą pomidorową z ryżem i ogórkiem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/984a2fa9a91a-51682d9278-Dorada.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Lasagne z mozzarellą i suszonymi pomidorami
- Jagnięcina w marynacie musztardowej
- Quiche z curry, ziemniakami i pomidorami
- Zapiekanka ziemniaczana z łososiem
- Smażona ryba na purée z groszku
- Tatar wołowy
- Kurczak z ananasem i sosem barbecue
- Gołąbki z soczewicą i grzybami
- Burgery rybne z sałatką coleslaw
- Curry z kurczaka z ciecierzycą
- Kolorowa zapiekanka
- Dorsz w owsianej panierce z frytkami z warzyw
- Curry rybne z mango i kolendrą
- Grillowany łosoś z kalafiorem
- Placuszki bez laktozy z szynką
- Nalewka z głogu
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Filet z dorsza pod orzechową kruszonką
- Placuszki ziemniaczane z sałatką z rukoli i pomidorkami daktylowymi
- Hummus i tagine z kurczakiem i morelami
- Karmelki miodowe
- Aromatyczna mieszanka do kawy lub herbaty
- Frittata z brukselką i groszkiem
- Pierogi z karpiem i sosem korzenno-pomarańczowym
- Grillowane kofty w tortilli
- Zupa taco
- Marynowane pieczarki
- Cytrusowy pieczony leszcz
- Jabłka pod wegańską kruszonką
- Łosoś w kremowym sosie czosnkowym
Komentarze (3)
2996 dni temu
Ja piekłem bez i lajtowo soczysta ;)
odpowiedz
2996 dni temu
Witam Czy naczynie żaroodporne przykrywamy? Ja zawsze boję się że ryba się wysuszy i najczęściej gdy ją piekę to albo w folii aluminiowej albo w rękawie.
odpowiedz
2996 dni temu
Ago, nie ma takiej potrzeby :)