Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Cytrynę dokładnie myjemy i szorujemy. Z połowy ścieramy skórkę i wyciskamy sok. Składniki łączymy z ziołami prowansalskimi i oliwą z oliwek. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Marynatą nacieramy płaty leszcza i odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.
Rybę układamy w naczyniu żaroodpornym. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C na około 20-30 minut.
Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami i sałatą z winegretem.
Zobacz podobne
przepisy
Okoń morski z grilla z masłem musztardowym, ziemniakami z grilla i z pesto bazyliowym
Wypróbuj przepis Karola Okrasy na okonia morskiego z grilla z pysznymi dodatkami!
Śledź w boczku z prażoną cebulką z rodzynkami
Smakowite płaty śledziowe owinięte boczkiem, a do tego prażona cebulka z jabłkiem i suszonymi owocami – to musi być pyszne!
Halibutowe kąski w ziołowym cieście
Kawałki halibuta podane z domowym sosem słodko-kwaśnym świetnie sprawdzą się podczas spotkania z przyjaciółmi!
Dorada faszerowana pastą pomidorową z ryżem i ogórkiem
Doprawiona tymiankiem i pastą pomidorową rybna uczta – nie tylko dla fanów zdrowego odżywiania i dbania o linię.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Lasagne z mozzarellą i suszonymi pomidorami
- Jagnięcina w marynacie musztardowej
- Quiche z curry, ziemniakami i pomidorami
- Zapiekanka ziemniaczana z łososiem
- Smażona ryba na purée z groszku
- Tatar wołowy
- Kurczak z ananasem i sosem barbecue
- Gołąbki z soczewicą i grzybami
- Burgery rybne z sałatką coleslaw
- Curry z kurczaka z ciecierzycą
- Kolorowa zapiekanka
- Dorsz w owsianej panierce z frytkami z warzyw
- Curry rybne z mango i kolendrą
- Grillowany łosoś z kalafiorem
- Placuszki bez laktozy z szynką
- Nalewka z głogu
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Filet z dorsza pod orzechową kruszonką
- Placuszki ziemniaczane z sałatką z rukoli i pomidorkami daktylowymi
- Hummus i tagine z kurczakiem i morelami
- Karmelki miodowe
- Aromatyczna mieszanka do kawy lub herbaty
- Frittata z brukselką i groszkiem
- Pierogi z karpiem i sosem korzenno-pomarańczowym
- Grillowane kofty w tortilli
- Zupa taco
- Marynowane pieczarki
- Cytrusowy pieczony leszcz
- Jabłka pod wegańską kruszonką
- Łosoś w kremowym sosie czosnkowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
3075 dni temu
Ja piekłem bez i lajtowo soczysta ;)
odpowiedz
3075 dni temu
Witam Czy naczynie żaroodporne przykrywamy? Ja zawsze boję się że ryba się wysuszy i najczęściej gdy ją piekę to albo w folii aluminiowej albo w rękawie.
odpowiedz
3075 dni temu
Ago, nie ma takiej potrzeby :)