
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- mikser
- tarkę o drobnych oczkach
- 3 słoiczki
Sposób przygotowania:
Z jednej cytryny ścieramy skórkę. Sok wyciskamy ze wszystkich cytryn i wlewamy do garnka. Stawiamy na wolny ogień i po chwili dodajemy jajka. Cały czas mieszając, dodajemy do masy miód. Zdejmujemy krem cytrynowy z ognia, dodajemy zimne masło w kawałkach i sok z cytryny. Mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.
Śmietankę ubijamy na sztywno.
W misce łączymy ze sobą jogurt, serek śmietankowy, cukier i ekstrakt waniliowy. W słoiczkach układamy warstwami pokruszone herbatniki, krem cytrynowy i krem waniliowy. Deser dekorujemy ubitą śmietanką i skórką cytrynową.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Makaron w sosie śmietankowym
- Młode ziemniaki z grilla w boczku
- Przepis na sos pomidorowy do gołąbków
- Angielskie śniadanie — przepis
- Placuszki z kaszy manny
- Tiramisu pistacjowe z truskawkami
- Szaszłyki z piekarnika
- Frytki z batatów
- Croque madame
- Fit makaron à la carbonara
- Makaron z sosem amatriciana i guanciale
- Spaghetti napoli – przepis
- Gnocchi zapiekane w sosie serowym
- Tagliatelle z sosem alfredo
- Suflet czekoladowy
- Gnocchi własnej roboty
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (5)
828 dni temu
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
odpowiedz
846 dni temu
Brakuje chyba informacji jak długo gotować krem.
odpowiedz
860 dni temu
Smietanka 30% 1 opakowanie, ale o jakiej pojemnosci?
odpowiedz
858 dni temu
Wykorzystujemy śmietankę o pojemności 330 ml.
850 dni temu
wedle uznania. chcesz więcej bitej śmietany na wierzchu deseru, to ubij 200 ml i odwrotnie