
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- mikser
- tarkę o drobnych oczkach
- 3 słoiczki
Sposób przygotowania:
Z jednej cytryny ścieramy skórkę. Sok wyciskamy ze wszystkich cytryn i wlewamy do garnka. Stawiamy na wolny ogień i po chwili dodajemy jajka. Cały czas mieszając, dodajemy do masy miód. Zdejmujemy krem cytrynowy z ognia, dodajemy zimne masło w kawałkach i sok z cytryny. Mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.
Śmietankę ubijamy na sztywno.
W misce łączymy ze sobą jogurt, serek śmietankowy, cukier i ekstrakt waniliowy. W słoiczkach układamy warstwami pokruszone herbatniki, krem cytrynowy i krem waniliowy. Deser dekorujemy ubitą śmietanką i skórką cytrynową.
Komentarze (5)
52 dni temu
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
odpowiedz
70 dni temu
Brakuje chyba informacji jak długo gotować krem.
odpowiedz
85 dni temu
Smietanka 30% 1 opakowanie, ale o jakiej pojemnosci?
odpowiedz
82 dni temu
Wykorzystujemy śmietankę o pojemności 330 ml.
74 dni temu
wedle uznania. chcesz więcej bitej śmietany na wierzchu deseru, to ubij 200 ml i odwrotnie
zobacz wszystkie