Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- mikser
- tarkę o drobnych oczkach
- 3 słoiczki
Sposób przygotowania:
Z jednej cytryny ścieramy skórkę. Sok wyciskamy ze wszystkich cytryn i wlewamy do garnka. Stawiamy na wolny ogień i po chwili dodajemy jajka. Cały czas mieszając, dodajemy do masy miód. Zdejmujemy krem cytrynowy z ognia, dodajemy zimne masło w kawałkach i sok z cytryny. Mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.
Śmietankę ubijamy na sztywno.
W misce łączymy ze sobą jogurt, serek śmietankowy, cukier i ekstrakt waniliowy. W słoiczkach układamy warstwami pokruszone herbatniki, krem cytrynowy i krem waniliowy. Deser dekorujemy ubitą śmietanką i skórką cytrynową.
Zobacz podobne
przepisy
Sernik na zimno w słoiku
W ciepłe dni sernik na zimno smakuje najlepiej. Przygotuj go w wersji, która ułatwia dzielenie się z innymi: w praktycznych słoiczkach! Truskawki, chrupki spód i warstwa sernikowa tworzą przepyszną kompozycję.
Sernikowe brownie w słoiku
Połączenie brownie i sernika? Jak najbardziej! W dodatku dzięki przygotowaniu na parze, w słoikach, ciasto to można przechowywać nawet kilka tygodni.
Banoffee w słoiku
Pyszny deser z masą krówkową, bananami i bitą śmietaną podany w słoiku! Idealny do zabrania na piknik lub jako przekąska po domowym obiedzie.
Pudding czekoladowy w słoiku
Bardzo czekoladowy deser, o bogatym smaku, inspirowany puddingiem. Pyszny przysmak, który zachwyci dzieci i dorosłych.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sylwestrowa przekąska z pastą jajeczną
- Piersi z indyka w sosie paprykowym
- Crostini z szynką i brzoskwiniami
- Sałatka z kabanosów
- Halloweenowa panna cotta
- Owocowe smoothie bowl
- Warstwowa sałatka z kurczakiem
- Pudding sernikowy z owocami
- Onigiri z tuńczykiem i słodkim sosem chili
- Nadziewane daktyle w czekoladzie
- Wieniec bezowy à la pavlova z kremem korzennym
- Słońce z ciasta francuskiego z serem camembert
- Batoniki owsiane z 4 składników
- Sushi z banana
- Pretzel dog
- Sałatka z kaszy jęczmiennej z fasolą, ogórkiem i granatem
- Stek z udźca jelenia z rozmarynem
- Babka bezglutenowa z lukrem malinowym
- Warzywna potrawka w aromatycznym sosie
- Naleśniki z farszem
- Frozen bites o smaku matchy i mango
- Faszerowane cygaretki z łososia
- Dżem z włoskich śliwek
- Frittata z boczkiem i młodą kapustą
- Konfitura z rabarbaru z suszonymi figami
- Tatar wołowy w omlecie sojowym
- Sałatka z makaronem i suszonymi pomidorami
- Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
- Ciasto wegańskie z kremem kokosowym i mango
- Marynowane pieczarki w słoiku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
578 dni temu
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
odpowiedz
596 dni temu
Brakuje chyba informacji jak długo gotować krem.
odpowiedz
611 dni temu
Smietanka 30% 1 opakowanie, ale o jakiej pojemnosci?
odpowiedz
609 dni temu
Wykorzystujemy śmietankę o pojemności 330 ml.
600 dni temu
wedle uznania. chcesz więcej bitej śmietany na wierzchu deseru, to ubij 200 ml i odwrotnie