
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- mikser
- tarkę o drobnych oczkach
- 3 słoiczki
Sposób przygotowania:
Z jednej cytryny ścieramy skórkę. Sok wyciskamy ze wszystkich cytryn i wlewamy do garnka. Stawiamy na wolny ogień i po chwili dodajemy jajka. Cały czas mieszając, dodajemy do masy miód. Zdejmujemy krem cytrynowy z ognia, dodajemy zimne masło w kawałkach i sok z cytryny. Mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.
Śmietankę ubijamy na sztywno.
W misce łączymy ze sobą jogurt, serek śmietankowy, cukier i ekstrakt waniliowy. W słoiczkach układamy warstwami pokruszone herbatniki, krem cytrynowy i krem waniliowy. Deser dekorujemy ubitą śmietanką i skórką cytrynową.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Sernik pistacjowy
- Sałatka gyros
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Krokiety z mięsem
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Uszka z grzybami
- Klasyczna sałatka grecka
- Mini burgery
- Makowiec japoński
- Łazanki
- Guacamole
- Piernik świąteczny
- Pieczona ryba po grecku
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (5)
916 dni temu
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Odpowiedz
934 dni temu
Brakuje chyba informacji jak długo gotować krem.
Odpowiedz
949 dni temu
Smietanka 30% 1 opakowanie, ale o jakiej pojemnosci?
Odpowiedz
947 dni temu
Wykorzystujemy śmietankę o pojemności 330 ml.
938 dni temu
wedle uznania. chcesz więcej bitej śmietany na wierzchu deseru, to ubij 200 ml i odwrotnie