![Domowa ice tea z nektarynek Domowa ice tea z nektarynek](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/0414c1ba4d68-4162909a6a72-KW25_Kinga.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- sitko
KROK 1: Przygotowujemy syrop z nektarynek
Nektarynki kroimy na cząstki i przekładamy do rondla. Dolewamy wodę i wsypujemy cukier trzcinowy. Gdy całość się zagotuje, zmniejszamy ogień i czekamy, aż cukier całkowicie się rozpuści. Następnie odcedzamy syrop na sicie. Studzimy. Nektarynek użyj np. do koktajlu.
KROK 2: Zaparzamy herbatę
Herbatę zaparzamy w 1,5 l wody i studzimy.
KROK 3: Przygotowujemy mrożoną herbatę
Do dzbanka wrzucamy kostki lodu. Wlewamy herbatę. Dolewamy porcjami sok z nektarynek aż do uzyskania ulubionego smaku. Nektarynki kroimy na cząstki, dodajemy do herbaty razem z garścią listków mięty i całość mieszamy.
Zobacz podobne
przepisy
Witaminowe smoothies
Smoothie może z powodzeniem zastąpić jeden z posiłków! Zielone, żółte i pomarańczowe – wybierz swoje ulubione!
![Witaminowe smoothies](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/413c381b8b2b-3a861b5a1271-013_Witaminowe_smoothies_1250x700.webp)
Lemoniada z wodą kokosową
Woda kokosowa doskonale gasi pragnienie i orzeźwia nawet w największe upały! Zobacz, jak przygotować na jej bazie lemoniadę z mango i melonem!
![Lemoniada z wodą kokosową](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/092c5def32e4-d118dcff7059-1250x700_BS_DARIA_23354_Lemoniada_8371_RGB_OK.webp)
Kompot jabłkowy
Jabłka, pigwa i odrobina słodyczy – to składniki na łatwy i pyszny kompot z jabłek!
![Kompot jabłkowy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/d9a49a4735f9-8a358a713a1a-BS_ONLINE_KW36_Kompot_jablkowy_24061_180817_AB_29522_rgb_ok.webp)
Mrożony jogurt z owocami leśnymi
Zamień jogurt naturalny w pyszne lody z owocami leśnymi. To prosty i szybki sposób na deser!
![Mrożony jogurt z owocami leśnymi](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/03749319f7f9-b482ecb9e312-kinga.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Gorąca czekolada do picia
- Złoty napar z imbiru
- Granola
- Shake z gruszką i marcepanem
- Ciasto z batatów
- Suflet z mango
- Wegański makaron z sosem z pieczonej papryki
- Sambar z czerwonej soczewicy z rzepą i bakłażanem
- Zapiekanka z bakłażanów z mozzarellą i parmezanem
- Ciasto czekoladowo-dyniowe
- Herbata imbirowo-pomarańczowa
- Herbata jabłkowo-cynamonowa
- Shake czekoladowy z trzech składników
- Zielony koktajl
- Koktajl sernikowy z malinami
- Zupa z zielonych szparagów na 3 sposoby
- Czekoladowe ciastka whoopie pies
- Śląska ciapkapusta (panczkraut)
- Wegańskie lody czekoladowe z czereśniami
- Polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim z szynką parmeńską i tapenadą
- Powidła śliwkowe z nutą pomarańczy i cynamonu
- Stek wołowy z masłem paryskim
- Lody tajskie
- Tortelloni z sosem pomidorowym
- Wolno grillowane żeberka BBQ
- Soba stir fry z wołowiną
- Pieczone ziemniaki nadziewane
- Dżem, konfitura i galaretka owocowa
- Torcik melba z brzoskwinią i lodami karmelowymi
- Fondant czekoladowy z curry i boczkiem
Komentarze (0)