zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

PRZYGOTUJ

  • sitko

KROK 1: Przygotowujemy syrop z nektarynek

Nektarynki kroimy na cząstki i przekładamy do rondla. Dolewamy wodę i wsypujemy cukier trzcinowy. Gdy całość się zagotuje, zmniejszamy ogień i czekamy, aż cukier całkowicie się rozpuści. Następnie odcedzamy syrop na sicie. Studzimy. Nektarynek użyj np. do koktajlu.

KROK 2: Zaparzamy herbatę

Herbatę zaparzamy w 1,5 l wody i studzimy.

KROK 3: Przygotowujemy mrożoną herbatę

Do dzbanka wrzucamy kostki lodu. Wlewamy herbatę. Dolewamy porcjami sok z nektarynek aż do uzyskania ulubionego smaku. Nektarynki kroimy na cząstki, dodajemy do herbaty razem z garścią listków mięty i całość mieszamy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram