
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- foremki do kostek lodu
- wielofunkcyjny robot kuchenny
Sposób przygotowania:
Krok 1: KROIMY WARZYWA
Marchewkę, pietruszkę i korzeń selera kroimy w kostkę, por w krążki, czosnek w plasterki, cebulę w piórka, a łodygi selera naciowego na mniejsze kawałki.
Krok 2: ROZDRABNIAMY WARZYWA
Warzywa łączymy w naczyniu robota. Dodajemy natkę pietruszki, suszone pomidory, sól i pieprz. Mielemy na gładką, jednolitą pastę.
Krok 3: ZAMRAŻAMY KOSTKI
Foremkę do kostek lodu wypełniamy zmiksowaną pastą i umieszczamy w zamrażarce. Mrozimy do całkowitego zestalenia masy.
Wskazówka: Z jednej domowej kostki rosołowej możemy uzyskać 250 ml wywaru. Jedna kostka to ok. 1½ łyżki masy bulionowej.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- Jak przygotować sos holenderski?
- Sałatka colesław z czerwonej kapusty
- Chlebek bananowy
- Bruschetta z pomidorami
- Zupa gyros
- Czekoladowe ciasto z mascarpone – szybki przepis
- Kotlety siekane z kurczaka
- Rwany chlebek ziołowy
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Corn dog
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
- Butter chicken
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
- Tort lodowy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
1174 dni temu
Czy zamiast mrożenia można paste przechowywać w słoiku w lodówce ?
odpowiedz
1174 dni temu
Tak, pastę na kostki rosołowe możesz przechowywać w słoiku w lodówce. Pamiętaj jednak, żeby dokładnie umyć, wyparzyć i osuszyć słoik oraz zakrętkę, by przechowywana pasta dłużej zachowała świeżość. Dobrze przechowywana pasta powinna przetrwać w lodówce do ok. 2 tygodni, ale przed gotowaniem zawsze warto sprawdzić jej świeżość jeśli przechowujemy ją dłużej niż 7 dni.