Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- foremki do kostek lodu
- wielofunkcyjny robot kuchenny
Sposób przygotowania:
Krok 1: KROIMY WARZYWA
Marchewkę, pietruszkę i korzeń selera kroimy w kostkę, por w krążki, czosnek w plasterki, cebulę w piórka, a łodygi selera naciowego na mniejsze kawałki.
Krok 2: ROZDRABNIAMY WARZYWA
Warzywa łączymy w naczyniu robota. Dodajemy natkę pietruszki, suszone pomidory, sól i pieprz. Mielemy na gładką, jednolitą pastę.
Krok 3: ZAMRAŻAMY KOSTKI
Foremkę do kostek lodu wypełniamy zmiksowaną pastą i umieszczamy w zamrażarce. Mrozimy do całkowitego zestalenia masy.
Wskazówka: Z jednej domowej kostki rosołowej możemy uzyskać 250 ml wywaru. Jedna kostka to ok. 1½ łyżki masy bulionowej.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa krem z topinamburu
Szukasz nowych przepisów na zupy? Sprawdź, jak smakuje topinambur, który świetnie sprawdza się jako podstawa wyjątkowej zupy krem. Przygotuj ją według przepisu Karola!
Najlepszy rosół
Szukasz przepisu na najlepszy rosół? Przygotuj go na bazie drobiowego mięsa i pieczonych warzyw, korzystając z receptury Karola Okrasy!
Zupa z zielonych warzyw
Wiosna w kuchni zaczyna się od zielonych warzyw! Przygotuj z nich prostą, lekką zupę Kingi i zacznij sezon od porcji naturalnej witalności.
Zupa pomidorowa z domowym makaronem
Pieczone warzywa i własnoręcznie robiony makaron Karol połączył w tradycyjnej zupie pomidorowej! Smakuje tak dobrze jak u babci!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Zupa śliwkowa z kluskami z semoliny
- Barszcz na wędzonce zabielany
- Zupa z awokado z migdałami
- Prosta zapiekanka z brukselką
- Faszerowane pieczarki z sosem tatarskim
- Zupa krem z topinamburu
- Focaccia na desce serów i wędlin
- Domowe majonezy smakowe
- Surówka z młodej kapusty
- Sos ze świeżych ziół i oliwy z oliwek
- Odwrócona tarta z kiełbasą
- Pasta czekoladowa à la Nutella
- Nadziewane daktyle w czekoladzie
- Sałatka z wędzonym tuńczykiem i makaronem kritharaki
- Omlet ze szparagami i z fasolką edamame
- Wigilijne pierogi
- Roladka kokosowa bez pieczenia
- Pieczony udziec z jelenia w marynacie winno-musztardowej
- Pomidory faszerowane z purée pachnącym czosnkiem i z oliwkami
- Tatar z łososia z sałatką z ogórka i jabłka
- Sałatka z rukolą i gruszką
- Bifteki z fetą
- Zupa z zielonych szparagów z szynką i grissini
- Lodowe kanapki w polewie i posypce z orzechów
- Makaron udon z kurczakiem hoisin
- Krewetki z ananasem podawane na zimno
- Papilotki z łososiem z porami, gruszkami i serem pleśniowym
- Udziec z sarny pieczony w rękawie
- Kuchnia molekularna: ciastko dyniowe i wędzona czekolada
- Jadalny prezent: chlebek owsiany w słoiku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
905 dni temu
Czy zamiast mrożenia można paste przechowywać w słoiku w lodówce ?
odpowiedz
905 dni temu
Tak, pastę na kostki rosołowe możesz przechowywać w słoiku w lodówce. Pamiętaj jednak, żeby dokładnie umyć, wyparzyć i osuszyć słoik oraz zakrętkę, by przechowywana pasta dłużej zachowała świeżość. Dobrze przechowywana pasta powinna przetrwać w lodówce do ok. 2 tygodni, ale przed gotowaniem zawsze warto sprawdzić jej świeżość jeśli przechowujemy ją dłużej niż 7 dni.