Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Ryba
Dorsza dokładnie myjemy, osuszamy, oczyszczamy z ości, doprawiamy sokiem z cytryny i curry. Szynkę kroimy w podłużne paski, którymi owijamy rybę. Całość przekładamy do naczynia do zapiekania, podlewamy odrobiną wody i pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Marchewka
Marchewkę gotujemy, po odlaniu wody dodajemy łyżeczkę masła i mieszamy.
Purée
Z ugotowanych ziemniaków, łyżeczki masła, koperku oraz mleka przygotowujemy purée.
Jak podawać?
Łyżką do lodów lub zwykłą łyżką do zupy formujemy na talerzu kulki. Dodajemy upieczonego dorsza i marchewkę. Do dania podajemy sok jabłkowy.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Prowansalskie polędwiczki z pieczarkami
Mięso w delikatnym sosie, pożywna kasza i surówka. Proste danie, w którym rozsmakuje się cała rodzina!
Niezły ananas, czyli kurczak słodko-kwaśny
Pyszne danie, które uwielbiają nie tylko najmłodsi! Delikatny drób ze smakowitymi dodatkami to świetny pomysł na obiad.
Piegowaty omlet z borówkami i czekoladowym mlekiem
Puszyste placuszki z owocami i mleko czekoladowe to zdrowy sposób na słodki poranek. Takie śniadanie jest przepyszne!
Spaghetti z klopsikami
Makaron z mięsnymi pulpecikami i pomidorowym sosem inspirowany kuchnią włoską, podany ze świeżą sałatą i ogórkiem. Pyszny!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Wegańska ryba po grecku
- Uszka z grzybami
- Kapusta z grochem
- Błyskawiczne pierniczki
- Wigilijny makowiec
- Przekąski sylwestrowe
- Pieczona ryba po grecku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)