Dorsz owinięty w szynkę
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Ryba

Dorsza dokładnie myjemy, osuszamy, oczyszczamy z ości, doprawiamy sokiem z cytryny i curry. Szynkę kroimy w podłużne paski, którymi owijamy rybę. Całość przekładamy do naczynia do zapiekania, podlewamy odrobiną wody i pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Marchewka

Marchewkę gotujemy, po odlaniu wody dodajemy łyżeczkę masła i mieszamy.

Purée

Z ugotowanych ziemniaków, łyżeczki masła, koperku oraz mleka przygotowujemy purée.

Jak podawać?

Łyżką do lodów lub zwykłą łyżką do zupy formujemy na talerzu kulki. Dodajemy upieczonego dorsza i marchewkę. Do dania podajemy sok jabłkowy.

 

 

Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!