Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Ryba
Dorsza dokładnie myjemy, osuszamy, oczyszczamy z ości, doprawiamy sokiem z cytryny i curry. Szynkę kroimy w podłużne paski, którymi owijamy rybę. Całość przekładamy do naczynia do zapiekania, podlewamy odrobiną wody i pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Marchewka
Marchewkę gotujemy, po odlaniu wody dodajemy łyżeczkę masła i mieszamy.
Purée
Z ugotowanych ziemniaków, łyżeczki masła, koperku oraz mleka przygotowujemy purée.
Jak podawać?
Łyżką do lodów lub zwykłą łyżką do zupy formujemy na talerzu kulki. Dodajemy upieczonego dorsza i marchewkę. Do dania podajemy sok jabłkowy.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Burek ze szpinakiem
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ciasto na pierogi
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Makowiec japoński
- Boczek pieczony
- Krokiety z mięsem
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Guacamole
- Makówki śląskie
- Spaghetti carbonara
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Śledź w oleju
- Łazanki
- Sałatka gyros
- Nuggetsy z kurczaka
- Sernik pistacjowy
- Przekąski sylwestrowe
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (0)