
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Kurczak
Na oleju rzepakowym przyrumieniamy rozdrobnionego kurczaka, dodajemy pokrojoną włoszczyznę, ananasa i przecier pomidorowy, doprawiamy do smaku. Dusimy, aż warzywa zmiękną.
Ryż
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Kapusta
Kapustę drobno szatkujemy, jabłko trzemy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do nich koperek i majonez, a następnie mieszamy i doprawiamy do smaku.
Jak podawać?
Na talerzu usypujemy kopczyk ryżu, w środku robimy wgłębienie i nakładamy sos. Dookoła rozkładamy surówkę z kapusty.
Danie podajemy z kompotem.
Zobacz podobne
przepisy
Dorsz owinięty w szynkę
Soczysta ryba owinięta paskami szynki, a do tego aksamitne purée z ziemniaków i gotowana marchewka. Lekkie i pyszne!


Prowansalskie polędwiczki z pieczarkami
Mięso w delikatnym sosie, pożywna kasza i surówka. Proste danie, w którym rozsmakuje się cała rodzina!

Spaghetti z klopsikami
Makaron z mięsnymi pulpecikami i pomidorowym sosem inspirowany kuchnią włoską, podany ze świeżą sałatą i ogórkiem. Pyszny!

Łosoś z sosem koperkowym, kasza jęczmienną, surówka z czerwonej kapusty, herbatka malinowa
Taki obiad zje ze smakiem każdy maluch! Pachnąca ryba w delikatnym sosie, pożywna kasza i pyszna surówka – samo zdrowie!


Zobacz przepisy
na święta
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Babka bezglutenowa z lukrem malinowym
- Świąteczna sałatka z pieczonym kalafiorem
- Babeczki waniliowe – przepis
- Marmolada z fig i wanilii
- Beza migdałowa z truskawkami i bitą śmietaną
- Pasztet z jelenia i mus jabłkowo-chrzanowy
- Wegański mazurek ze świeżymi owocami
- Gravlax z tartymi buraczkami
- Pasztet z dzika
- Ajerkoniakowy tort wielkanocny
- Muffinki wielkanocne
- Wegański pasztet z orzechami włoskimi
- Jajko pieczone w awokado
- Tatar z buraków z żółtkiem z mango
- Pascha
- Biała kiełbasa zapiekana w sosie musztardowo-piwnym
- Roślinny tort marchewkowy
- Sernik limonkowy
- Wytrawna babka z groszkiem i prosciutto cotto
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
3872 dni temu
xyz tak, śliwki i cukier zagotowujemy w wodzie, uzyskując w ten sposób kompot, który podajemy do posiłku.
odpowiedz
3874 dni temu
Do czego 20 g śliwek? do kompotu?
odpowiedz
3879 dni temu
Polecamy zapoznanie się z całą zakładką Szkoły Smaków dla dzieciaków!
odpowiedz
3881 dni temu
Tego wlasnie szukalam.. Propozycje dan dla dzieci. Świetny pomysł
odpowiedz