Prowansalskie polędwiczki z pieczarkami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Polędwiczki

Polędwiczki kroimy w plastry, delikatnie rozbijamy, obsypujemy z obu stron przyprawami. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy i przyrumieniamy lekko polędwiczki.

W rondelku rozpuszczamy masło, podduszamy poszatkowaną cebulę oraz koperek, dodajemy pokrojone na plasterki pieczarki. Gotujemy chwilę na wolnym ogniu, w razie potrzeby podlewamy odrobiną wody. Następnie dodajemy wcześniej przygotowane mięso i śmietanę. Dusimy przez chwilę na wolnym ogniu.

Kasza

Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu.

Surówka

Marchew i kalarepę trzemy na dużych oczkach, mieszamy, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i olej. Doprawiamy do smaku.

Do dania podajemy herbatkę owocową.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • Gość JZ Gość JZ
    755 dni temu
    Zrobiłam wszystko zgodnie z przepisem, a śmietana się zważyła :(

    odpowiedz

  • Gość Gość
    421 dni temu
    powinna być śmietana 30% i byłoby ok.
  • Asia Gość Asia Gość
    1417 dni temu
    Przepyszne, całej rodzince smakowało.Polecam!

    odpowiedz

  • yoll yoll
    1492 dni temu
    dzis zrobilam i wyszlo pycha

    odpowiedz

  • Marcin Gość Marcin Gość
    1557 dni temu
    Pyszne, od siebie dodam ze mozna dorzucic oliwki dla soczystosci a jak ktos lubi na ostro to papryczke peperoni :)

    odpowiedz

  • Iza Iza
    1575 dni temu
    Zapowiada się smakowicie :-)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram