Dutch baby z wędzonym łososiem

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • patelnię żeliwną lub formę do pieczenia (⌀ 24 cm)
  • piekarnik rozgrzany do temp. 220°C
  • blender

PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:

  • Jajka i mleko wyjmij z lodówki, aby w momencie użycia miały temperaturę pokojową.
  • Patelnię żeliwną lub formę do pieczenia wstaw do rozgrzanego piekarnika na ok. 8 minut, aby dobrze się nagrzała.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY ZIOŁOWO-SEROWĄ POSYPKĘ

Natkę pietruszki i koperek drobno siekamy. Mieszamy z parmezanem i świeżo mielonym pieprzem.

KROK 2: MIKSUJEMY CIASTO

Wszystkie składniki na ciasto blendujemy do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji.

KROK 3: PIECZEMY DUTCH BABY

Na rozgrzanej patelni roztapiamy masło. Następnie wlewamy ciasto i posypujemy je przygotowaną mieszanką ziołowo-serową. Patelnię wstawiamy do piekarnika na ok. 20 minut. Podczas pieczenia nie otwieramy piekarnika.

KROK 4: PODAJEMY DANIE

Upieczony naleśnik dekorujemy kwaśną śmietaną, plastrami wędzonego łososia i świeżym koperkiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!