
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- patelnię żeliwną lub formę do pieczenia (⌀ 24 cm)
- piekarnik rozgrzany do temp. 220°C
- blender
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
- Jajka i mleko wyjmij z lodówki, aby w momencie użycia miały temperaturę pokojową.
- Patelnię żeliwną lub formę do pieczenia wstaw do rozgrzanego piekarnika na ok. 8 minut, aby dobrze się nagrzała.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY ZIOŁOWO-SEROWĄ POSYPKĘ
Natkę pietruszki i koperek drobno siekamy. Mieszamy z parmezanem i świeżo mielonym pieprzem.
KROK 2: MIKSUJEMY CIASTO
Wszystkie składniki na ciasto blendujemy do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji.
KROK 3: PIECZEMY DUTCH BABY
Na rozgrzanej patelni roztapiamy masło. Następnie wlewamy ciasto i posypujemy je przygotowaną mieszanką ziołowo-serową. Patelnię wstawiamy do piekarnika na ok. 20 minut. Podczas pieczenia nie otwieramy piekarnika.
KROK 4: PODAJEMY DANIE
Upieczony naleśnik dekorujemy kwaśną śmietaną, plastrami wędzonego łososia i świeżym koperkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)