![EKSPRESOWA KONFITURA Z BORÓWEK EKSPRESOWA KONFITURA Z BORÓWEK](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/cc20ba42581f-800061bf4149-ekspresowe-konfitury-malinowa-i-borowkowa.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- kuchenkę mikrofalową
- miskę przeznaczoną do podgrzewania potraw w kuchence mikrofalowej
- słoiczki z zakrętkami
KROK 1: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI KONFITURY
W misce przeznaczonej do podgrzewania potraw w kuchence mikrofalowej łączymy borówki, cukier żelujący i sok wyciśnięty z cytryny. Całość dokładnie mieszamy.
KROK 2: PODGRZEWAMY OWOCE W KUCHENCE MIKROFALOWEJ
Miskę umieszczamy w kuchence mikrofalowej ustawionej na moc ok. 1200-1400 watów i uruchamiamy urządzenie. Składniki konfitury stopniowo doprowadzamy do zagotowania, co jakiś czas mieszając, by cukier równomiernie rozprowadził się w owocach.
KROK 3: WEKUJEMY KONFITURĘ
Gotową, wciąż gorącą konfiturę przekładamy do umytego, wyparzonego i osuszonego słoiczka. Zanim zakręcimy słoik, umieszczamy konfiturę w kuchence mikrofalowej ustawionej na moc 1200-1400 watów i podgrzewamy ok. 10-12 sekund, by ponownie ją zagotować.
Słoiczek ostrożnie wyjmujemy z mikrofalówki, szczelnie zakręcamy i odstawiamy do wystygnięcia.
Zobacz podobne
przepisy
Konfitura wiśniowa z migdałami i żubrówką
Doskonale sprawdza się jako dodatek do ciast, deserów i budyniu. Koniecznie spróbuj konfitury wiśniowej!
![Konfitura wiśniowa z migdałami i żubrówką](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/cc8935cf4435-6fda8cd04a87-KK_SLODKIE_konfitura_wisniowa_z_migdalami_1250x700.webp)
Konfitura pomarańczowo-marchewkowa z imbirem
Pomarańcza i marchewka idą ze sobą w parze! Zwłaszcza, gdy wylądują razem zamknięte w słoiczku pod postacią pysznej konfitury!
![Konfitura pomarańczowo-marchewkowa z imbirem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/9ed1825a0eb7-fbe43eb726c9-konfitura_marchewka_pomarancza_1250x700.webp)
Dżem, konfitura i galaretka owocowa
Trzy smaki – wiele zastosowań! Przygotujcie przetwory owocowe według przepisu Pawła, by przekonać się, jak smakują na kanapce, gofrach lub naleśnikach – także zimą!
![Dżem, konfitura i galaretka owocowa](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/6591f1c402b6-1a6f2d9d1190-KW28_PAWEL_dzem_II_30175_020719_MJ_90279_1250x700.webp)
Konfitura żurawinowa
Żurawiny dzięki zawartości pektyn świetnie nadają się do przyrządzenia konfitury. Ta z przepisu Kingi zachwyca smakiem i aromatem.
![Konfitura żurawinowa](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/15fd0733b2a9-00a55ce5a5fc-kw29-kinga-paruzel-konfitura-zurawinowa-1250x703.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Palmiery piernikowe z orzechami macadamia
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Filety z łososia z cukiniowym ragout (gęsty sos)
- Gofry czekoladowe z kremem orzechowym i bananami
- Przekąski z pastą z szynki
- Chrupiące tosty z ricottą i śliwkami z tymiankiem
- Cynamonki z ciasta francuskiego – przepis
- Ciasteczka owsiane z jabłkami
- Szybkie ciasto z jabłkami i orzechami
- Sałatka z ogórków z kurczakiem
- Sernik czekoladowy
- Lizaki z ksylitolu
- Ekspresowe konfitury: malinowa i borówkowa
- EKSPRESOWA KONFITURA Z MALIN
- Karmelizowane jabłka z dodatkami
- Kalarepa faszerowana grochem
- Nalewka z rokitnika z pigwą
- KANAPECZKI Z SAŁATKĄ POROWĄ I SALAMI
- Lody truskawkowo-bazyliowe
- BROWNIE Z GRILLA
- KANAPKA SELEROWA Z PESTO Z RUKOLI
- Risotto z kurczakiem
- Grillowany stek z jelenia
- Ciasteczka z suszonymi jagodami
- NALEWKA WIŚNIOWA
- Vol-au-vent z nadzieniem z serka śmietankowego
- Koreczki z boczkiem
- Sok pomidorowy
- Stek z combra jelenia z sokiem cytrynowym
- Marynata grillowa do ryby
Komentarze (0)