Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- kuchenkę mikrofalową
- miskę przeznaczoną do podgrzewania potraw w kuchence mikrofalowej
- słoiczki z zakrętkami
KROK 1: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI KONFITURY
W misce przeznaczonej do podgrzewania potraw w kuchence mikrofalowej łączymy maliny, cukier żelujący i sok wyciśnięty z limonki. Całość dokładnie mieszamy, delikatnie rozgniatając owoce za pomocą łopatki.
KROK 2: PODGRZEWAMY OWOCE W KUCHENCE MIKROFALOWEJ
Miskę umieszczamy w kuchence mikrofalowej ustawionej na moc ok. 1200-1400 watów i uruchamiamy urządzenie. Składniki konfitury stopniowo doprowadzamy do zagotowania, co jakiś czas mieszając, by cukier równomiernie rozprowadził się w owocach.
KROK 3: WEKUJEMY KONFITURĘ
Gotową, wciąż gorącą konfiturę przekładamy do umytego, wyparzonego i osuszonego słoiczka. Zanim zakręcimy słoik, umieszczamy konfiturę w kuchence mikrofalowej ustawionej na moc 1200-1400 watów i podgrzewamy ok. 10-12 sekund, by ponownie ją zagotować.
Słoiczek ostrożnie wyjmujemy z mikrofalówki, szczelnie zakręcamy i odstawiamy do wystygnięcia.
Zobacz podobne
przepisy
Konfitura pomarańczowo-marchewkowa z imbirem
Pomarańcza i marchewka idą ze sobą w parze! Zwłaszcza, gdy wylądują razem zamknięte w słoiczku pod postacią pysznej konfitury!
Konfitura żurawinowa
Żurawiny dzięki zawartości pektyn świetnie nadają się do przyrządzenia konfitury. Ta z przepisu Kingi zachwyca smakiem i aromatem.
Gofry brownie z konfiturą pomarańczową
Brownie w postaci gofrów? Oczywiście! Wypróbuj ten wyjątkowy przepis i podaj je z niezwykłą konfiturą z pomarańczy!
Wytrawna konfitura z pomidorów z imbirem i limonką
Pomidory, imbir i limonka? To zaskakujące połączenie tworzy pyszną wytrawną konfiturę! Wypróbuj przepis Karola i zaskocz wszystkich tym nietypowym smakiem!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Aromatyczna jabłkowa konfitura
- Zupa z dyni i makaronem z szynki
- Hiszpańskie ciasteczka migdałowe
- Sernik czekoladowy
- Burger z chili i chutney z cebuli
- Zapiekana kanapka z jajkiem i serem
- Wegańskie lody czekoladowe z czereśniami
- Białe bolognese
- Kawowe babeczki z kubka
- EKSPRESOWY BIGOS
- EKSPRESOWA KONFITURA Z BORÓWEK
- Kluski ziemniaczane z sosem grzybowym
- Sałatka z pęczaku i tuńczyka
- Wytrawna konfitura z pomidorów i chili
- Pasta pistacjowa z białą czekoladą
- Symbiotyczne hot dogi z duszoną cebulką w musztardzie
- Sałatka warzywne ciastko
- Krem sułtański ze świeżymi owocami
- Rabarbarowy kisiel na bazie napoju żniwnego
- Komosianka na słodko
- Grillowany jeleń z pieczarkami i ziemniakami
- Deser buraczano-truskawkowy z sosem wiśniowym i musli
- Wegańska pieczona owsianka z orzechami
- Schab z pesto bazyliowym na bagietce
- Szyszki w kształcie dyni z ekspandowanych ziaren
- Koreczki z łososiem
- Jajecznica na ostro
- Zielony sok z kapusty i owoców
- KRUSZONKA MIGDAŁOWA I ZAPIEKANE POD NIĄ ŚLIWKI
- Goxua, czyli deser w stylu hiszpańskim na bogato
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)