
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- patelnię
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA
Cebulę siekamy w kostkę, a czosnek w plasterki. Wszystko podsmażamy na rozgrzanej patelni na oleju lub maśle, aż się zeszkli. Następnie dodajemy umyty szpinak i smażymy wszystko razem na małym ogniu przez około 5-7 minut. Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do szpinaku.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Po chwili całość zalewamy śmietanką 30%. Czekamy, aż sos się zredukuje, i pod sam koniec doprawiamy solą i pieprzem.
KROK 3: GOTUJEMY GNOCCHI
Gnocchi gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Wrzucamy do wrzącej wody, gotujemy na średnim ogniu przez około 4 minuty, aż wypłyną na powierzchnię.
KROK 4: PODAJEMY DANIE Z SOSEM I GORGONZOLĄ
Ugotowane i odcedzone gnocchi dodajemy do sosu, na wierzch dodajemy gorgonzolę. Podajemy danie.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Krokiety z mięsem
- Sernik pistacjowy
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pieczona ryba po grecku
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Mini burgery
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto na pierogi
- Ryba z piekarnika
- Świąteczne pierniczki
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Śledzie po kaszubsku
- Makówki śląskie
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)