Gnocchi z gorgonzolą
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • patelnię

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA

Cebulę siekamy w kostkę, a czosnek w plasterki. Wszystko podsmażamy na rozgrzanej patelni na oleju lub maśle, aż się zeszkli. Następnie dodajemy umyty szpinak i smażymy wszystko razem na małym ogniu przez około 5-7 minut. Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do szpinaku.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS

Po chwili całość zalewamy śmietanką 30%. Czekamy, aż sos się zredukuje, i pod sam koniec doprawiamy solą i pieprzem.

KROK 3: GOTUJEMY GNOCCHI

Gnocchi gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Wrzucamy do wrzącej wody, gotujemy na średnim ogniu przez około 4 minuty, aż wypłyną na powierzchnię.

KROK 4: PODAJEMY DANIE Z SOSEM I GORGONZOLĄ

Ugotowane i odcedzone gnocchi dodajemy do sosu, na wierzch dodajemy gorgonzolę. Podajemy danie.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!