Grillowana klasyczna kanapka tostowa z salami, serem i sałatą lodową
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • Patelnię grillową

Przepis:

Krok 1. Przygotowujemy patelnię

Rozgrzewamy patelnię grillową lub zwykłą patelnię na średnim ogniu.

Krok 2. Smarujemy tosty masłem

Na każdej kromce chleba tostowego, na jednej stronie rozsmarowujemy cienką warstwę masła.

Krok 3. Smażymy tosty

Kładziemy kromki na gorącej patelni masłem do dołu.

Krok 4. Dodajemy składniki

Na kanapkach kładziemy najpierw po plasterku sera, potem po 3 plasterki salami. Grillujemy kanapki na patelni przez 2-3 minuty lub do momentu, gdy spód stanie się złocisty, a ser zacznie się topić.

Krok 5. Wykańczamy kanapki

Po zdjęciu kanapek z patelni, kładziemy na nich plasterki pomidora, ogórka i sałatę.

Krok 6. Składamy danie

Składamy kanapki dodatkami do środka, kroimy je na pół i podajemy ciepłe.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!