
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- Patelnię grillową
Przepis:
Krok 1. Przygotowujemy patelnię
Rozgrzewamy patelnię grillową lub zwykłą patelnię na średnim ogniu.
Krok 2. Smarujemy tosty masłem
Na każdej kromce chleba tostowego, na jednej stronie rozsmarowujemy cienką warstwę masła.
Krok 3. Smażymy tosty
Kładziemy kromki na gorącej patelni masłem do dołu.
Krok 4. Dodajemy składniki
Na kanapkach kładziemy najpierw po plasterku sera, potem po 3 plasterki salami. Grillujemy kanapki na patelni przez 2-3 minuty lub do momentu, gdy spód stanie się złocisty, a ser zacznie się topić.
Krok 5. Wykańczamy kanapki
Po zdjęciu kanapek z patelni, kładziemy na nich plasterki pomidora, ogórka i sałatę.
Krok 6. Składamy danie
Składamy kanapki dodatkami do środka, kroimy je na pół i podajemy ciepłe.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka viva camembert
Pszenna bułka z chrupiącą skórką, francuski ser i słodka żurawina – prosty sposób na kanapkę o oryginalnym smaku!

Kanapka szybka rybka
Ekspresowy pomysł na przepyszne kanapki: wystarczy świeże pieczywo, filet z matiasa, jajko, cebula i trochę koperku!


Kanapka paryżanka
Delikatny rogalik, twaróg, odrobina konfitury i listki mięty – pyszny pomysł na francuskie śniadanie w pięć minut!

Kanapka ciao ciabatta
Delikatny chleb pszenny, na którym ułożono włoskie przysmaki. Świetny pomysł na pyszne śniadanie!

Komentarze (0)