Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- Patelnię grillową
Przepis:
Krok 1. Przygotowujemy patelnię
Rozgrzewamy patelnię grillową lub zwykłą patelnię na średnim ogniu.
Krok 2. Smarujemy tosty masłem
Na każdej kromce chleba tostowego, na jednej stronie rozsmarowujemy cienką warstwę masła.
Krok 3. Smażymy tosty
Kładziemy kromki na gorącej patelni masłem do dołu.
Krok 4. Dodajemy składniki
Na kanapkach kładziemy najpierw po plasterku sera, potem po 3 plasterki salami. Grillujemy kanapki na patelni przez 2-3 minuty lub do momentu, gdy spód stanie się złocisty, a ser zacznie się topić.
Krok 5. Wykańczamy kanapki
Po zdjęciu kanapek z patelni, kładziemy na nich plasterki pomidora, ogórka i sałatę.
Krok 6. Składamy danie
Składamy kanapki dodatkami do środka, kroimy je na pół i podajemy ciepłe.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka ciao ciabatta
Delikatny chleb pszenny, na którym ułożono włoskie przysmaki. Świetny pomysł na pyszne śniadanie!
Kanapka paryżanka
Delikatny rogalik, twaróg, odrobina konfitury i listki mięty – pyszny pomysł na francuskie śniadanie w pięć minut!
Kanapka szybka rybka
Ekspresowy pomysł na przepyszne kanapki: wystarczy świeże pieczywo, filet z matiasa, jajko, cebula i trochę koperku!
Kanapka viva camembert
Pszenna bułka z chrupiącą skórką, francuski ser i słodka żurawina – prosty sposób na kanapkę o oryginalnym smaku!
Kanapki z ceviche z łososia
Kanapki z ceviche z łososia, guacamole i serkiem śmietanowym, czyli idealny pomysł na śniadanie lub kolację! Spróbuj przyrządzić to danie według przepisu Karola i przekonaj się, że pyszne jedzenie nie musi być skomplikowane w przygotowaniu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Szparagi z szynką parmeńską
- Zapiekany bochenek chleba na imprezę sylwestrową
- Owoce pod kruszonką z lodami proteinowymi
- Proteinowe mango lassi
- Omlet ze szparagami i z fasolką edamame
- Shake czekoladowy z trzech składników
- Zielony koktajl
- Kanapka z wędlinami iberyjskimi
- Mrożona matcha latte
- Kanapki z ceviche z łososia
- Bułeczki bolońskie
- Poke bowl ze szpinakiem, ananasem i marynowanym tofu
- Wzmacniający, białkowy shake lamparta
- Wielkanocny koktajl serniczkowy
- Szparagi zawijane w szynkę
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)